El Centre de Formació d’Adults de Tortosa acull anualment al voltant de 400 alumnes

Ofereixen la possibilitat de tornar als estudis i preparar-se en diferents camps, de forma totalment gratuïta

24 septiembre 2018 10:19 | Actualizado a 26 septiembre 2018 11:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Centre de Formació d’Adults (CFA) de Tortosa acull anualment uns 400 alumnes, donant-los l’oportunitat de tornar a estudiar de forma gratuïta

En línies generals, qualsevol persona major de divuit anys, sense límit d’edat, pot tornar a les aules i formar-se en aquest tipus de centre públic. En total, a les Terres de l’Ebre hi ha tres centres d’educació per adults. En aquest cas, el CFA de Tortosa es troba ubicat dintre de l’IES de l’Ebre, tot i que són centres totalment independents. 

Preparació per a les proves d’accés als mòduls de cicle mitjà i superior, preparació per a les PAU, títol GES (Graduat en Ensenyament Secundari, el que equival a l’ESO), formació en CTIC, i formació en idiomes: català, castellà i anglès. Aquestes són les diferents opcions que hi ha al CFA.

«Crec que qualsevol escola d’adults és una nova oportunitat per a moltes persones que volen reprendre els seus estudis. Hi ha molta gent que, pel motiu que sigui, en el sistema ordinari falla, i gràcies a les escoles d’adults es poden tornar a introduir en el circuit formatiu», destaca la cap d’estudis del centre, Marisol Herreros, qui també afegeix que a molts d’ells se’ls troben després seguint els estudis o treballant del que els agrada i amb una qualitat de vida molt millor.

Generalment, l’únic estudi en què s’entrega un títol és el GES, ja que la resta, són cursos de preparació. En el cas de les llengües, es preparen els alumnes per presentar-se als exàmens de nivell o per accedir a l’escola d’idiomes, ja directament a un nivell superior.

«Per exemple en el cas de l’anglès, els alumnes que han cursat i superat tots els nivells oferts al CFA surten preparats per accedir al tercer nivell de l’Escola Oficial d’Idiomes, que corresponen a la preparació del nivell B1», explica Teresa Noche, professora d’anglès del centre.

Un altre dels grans avantatges del CFA és la gran flexibilitat d’horaris que ofereix als seus alumnes. En primer lloc, hi ha diverses opcions per poder escollir horaris al matí o a la tarda, especialment beneficiós per a tots aquells alumnes que combinen els estudis amb la feina, que són molts.

D’altra banda, també existeix l’opció d’accedir als estudis en diferents moments de l’any. Les classes s’inicien al setembre però els alumnes es poden incorporar fins a finals de desembre, de manera que podrien agafar el fil de les classes a partir d’aquell moment i assistir presencialment la resta de curs per completar els estudis.

En el cas del GES, la formació és per trimestres. S’obren matrícules a l’inici del curs per al setembre, al desembre per al segon trimestre i al març per al tercer, i l’alumne pot començar quan vulgui.

El nou curs s’inicia avui, dilluns, i els alumnes es veuen amb moltes ganes. Són persones amb motivació personal, i molts d’ells fins i tot repeteixen. És el cas de Cinta Díaz, qui va cursar els nivells de català i ara torna al CFA per formar-se en informàtica. «Vaig quedar molt contenta amb l’escola i els companys, vaig estar molt a gust i ara he decidit tornar, perquè és una molt bona opció de formació que se’ns ofereix gratuïtament».

L’anglès i les CTIC
Entre els estudis oferts al CFA, destaquen per una major demanda els cursos d’anglès i la informàtica. A banda, la cap d’estudis del centre destaca la importància de les classes de preparació per a la selectivitat. «És una preparació per accedir a la selectivitat per a majors de 25 anys. Crec que és un grup molt interessant, perquè oferim de forma gratuïta una formació que normalment és privada i molt cara».

La preparació a les PAU és una formació que ofereixen de forma exclusiva al CFA de Tortosa, a diferència de la resta d’escoles d’adults del territori.

Comentarios
Multimedia Diari