El Club de Rem Tortosa inaugura el nou Centrede Tecnificació

El nou equipament, situat entre Tortosa i Campredó, permetrà millorar la qualitat tècnica de la plantilla de joves remers

19 mayo 2017 18:17 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat de l’alcalde, Ferran Bel, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, la corporació municipal i altres autoritats, junt amb el president del Club de Rem Tortosa, José María Chavarría, va inaugurar ahir a la tarda, en el marc de les Festes de la Cinta, el nou Centre de Tecnificació de Rem.

Les noves instal·lacions s’han construït just al costat de la Base Nàutica del Club de Rem, a la vora del riu Ebre, entre Tortosa i Campredó, que l’Ajuntament va construir fa cinc anys.

El nou equipament se situa a tocar d’un tram del riu Ebre que compta amb una recta de 2.200 metres, distància mínima per a l’organització de regates de rem olímpic. Les aigües tranquil·les d’aquest sector de l’Ebre faciliten l’entrenament i competició de rem.

L’edifici, de planta rectangular i dues alçades, es distribueix de la següent manera: un garatge per a embarcacions de 400 m2 i doble alçada, que ocupa la meitat de la superfície de la planta, un entresolat per a magatzem de barques de la mateixa superfície, i zona habitable en la planta inferior integrada per despatx d’administració, aula, gimnàs, farmaciola i dos vestidors. Disposa d’energia solar tèrmica per a la producció d’aigua calenta i calefacció. La superfície construïda total és de 615 m2, 409,5 dels quals corresponent a la planta baixa i els 205,5 restants a l’entresolat.

Les obres del nou complex, que ha tingut un cost de 300.000 euros, han estat finançades pel Consell Català de l’Esport i les ha executat l’empresa Also Casals sobre un projecte de l’enginyer Agustí Forés.

El Club de Rem Tortosa té com a actiu més important un planter de joves remers que en els últims anys han aconseguit grans resultats tant en l’àmbit nacional com internacional, essent la seva darrera fita la participació als últims Jocs Olímpics.

Actualment compten amb un centenar d’esportistes federats en rem olímpic. D’aquesta forma, el nou Centre de Tecnificació ha de permetre potenciar el camí iniciat els últims anys pel Club de Rem amb l’objectiu de consolidar una nova generació de remers d’elit.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va expressar la seua alegria per l’arribada d’aquest centre. «Aquest és un equipament de primera divisió guanyat a pols. Però també és un equipament de país per dos motius: per la seua excel·lència, ja que intentem fer a cada projecte un salt, i per l’equilibri territorial. De forma que les conseqüències són productives per al conjunt del país», va declarar.

Així mateix, el president del Club de Rem Tortosa, José María Chavarría, va fer un repàs per la llarga trajectòria del club i va recordar que les instal·lacions on fins ara s’ubicava part de l’entitat, a l’avinguda Lleida de Tortosa, tenien «unes nul·les condicions de creixement». «El nou centre ens permetrà fer regates nacionals i internacionals i millorar la qualitat tècnica dels joves remers», va afirmar.

Comentarios
Multimedia Diari