Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Col·legi d'Advocats de Tortosa obre un centre de mediació

Servirà els ebrencs per resoldre conflictes sense anar a judici

M. Pallás

Whatsapp
Imatge del nou espai, ubicat al carrer Bisbe Aznar de Tortosa. FOTO: JOAN REVILLAS

Imatge del nou espai, ubicat al carrer Bisbe Aznar de Tortosa. FOTO: JOAN REVILLAS

Aquest divendres es va inaugurar el Centre de Mediació de Dret Privat de les Terres de l’Ebre al Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa.

Aquest és el primer centre de mediació de naturalesa no funcionarial i propi d’un col·legi d’advocats, a excepció del de Barcelona, a tot Catalunya. Amb motiu de la Festivitat de Sant Ramon de Penyafort, el Col·legi d’Advocats de Tortosa va celebrar també ahir i fins avui diversos actes culturals i esportius

El Col·legi d’Advocats va crear, ja l’any 2009, la Comissió de Mediació, que va néixer com a resposta a la iniciativa del Govern de la Generalitat de presentar, davant el Parlament de Catalunya, un Projecte de llei de mediació familiar, però especialment per donar a conèixer la mediació entre els professionals del dret i la ciutadania.

«Aleshores es van començar a formar mediadors i hi ha hagut un incipient interès per la medició. Hem creat el centre perquè tothom hi puga anar i trobe un mediador que li puga resoldre el conflicte», explica el degà del Col·legi de Tortosa Xavier Faura. «Estic orgullós per doble sentit: per haver creat el centre i per ser pioners Catalunya».

La mediació és un mètode alternatiu de resolució de conflictes.

Com funciona la mediació

La mediació funciona a través de l’activitat d’un tercer neutral que assisteix a les parts per arribar a una solució voluntària i negociada del conflicte que enfronten, propiciant un clima de confiança que permeteixe discutir pacíficament les diferències i trobar espais d’acord. Els principals avantatges de la mediació és que s’evita el lent procés legal i s’estalvia temps i diners, a més que es dissenyen solucions ad hoc.

A les Terres de l’Ebre hi ha 17 mediadors. «Ser mediador no és fàcil, requereix una formació concreta i fins ara no hi havia molts perquè no hi havia el centre», detalla Faura. D’advocats col·legiats i exercint hi ha uns 430.

El nou espai està ubicat a la biblioteca del Col·legi, enfront de les oficines administratives, al carrer Bisbe Aznar 8-12 de Tortosa.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También