El Col·legi d'Advocats de Tortosa obre un centre de mediació

Servirà els ebrencs per resoldre conflictes sense anar a judici

19 mayo 2017 15:53 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest divendres es va inaugurar el Centre de Mediació de Dret Privat de les Terres de l’Ebre al Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa.

Aquest és el primer centre de mediació de naturalesa no funcionarial i propi d’un col·legi d’advocats, a excepció del de Barcelona, a tot Catalunya. Amb motiu de la Festivitat de Sant Ramon de Penyafort, el Col·legi d’Advocats de Tortosa va celebrar també ahir i fins avui diversos actes culturals i esportius

El Col·legi d’Advocats va crear, ja l’any 2009, la Comissió de Mediació, que va néixer com a resposta a la iniciativa del Govern de la Generalitat de presentar, davant el Parlament de Catalunya, un Projecte de llei de mediació familiar, però especialment per donar a conèixer la mediació entre els professionals del dret i la ciutadania.

«Aleshores es van començar a formar mediadors i hi ha hagut un incipient interès per la medició. Hem creat el centre perquè tothom hi puga anar i trobe un mediador que li puga resoldre el conflicte», explica el degà del Col·legi de Tortosa Xavier Faura. «Estic orgullós per doble sentit: per haver creat el centre i per ser pioners Catalunya».

La mediació és un mètode alternatiu de resolució de conflictes.

Com funciona la mediació

La mediació funciona a través de l’activitat d’un tercer neutral que assisteix a les parts per arribar a una solució voluntària i negociada del conflicte que enfronten, propiciant un clima de confiança que permeteixe discutir pacíficament les diferències i trobar espais d’acord. Els principals avantatges de la mediació és que s’evita el lent procés legal i s’estalvia temps i diners, a més que es dissenyen solucions ad hoc.

A les Terres de l’Ebre hi ha 17 mediadors. «Ser mediador no és fàcil, requereix una formació concreta i fins ara no hi havia molts perquè no hi havia el centre», detalla Faura. D’advocats col·legiats i exercint hi ha uns 430.

El nou espai està ubicat a la biblioteca del Col·legi, enfront de les oficines administratives, al carrer Bisbe Aznar 8-12 de Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari