El Col·legi d’Advocats de Tortosa reclama un major accés a la justícia gratuïta

En motiu del Dia de la Justícia Gratuïta i Torn d’Ofici han fet públic un manifest posant en valor la tasca dels lletrats

14 julio 2020 10:30 | Actualizado a 14 julio 2020 11:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa va dur a terme ahir un acte de celebració del Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici a la seua seu. Durant l’acte es va fer la lectura d’un manifest, on es va posar de relleu la necessitat de dignificar la defensa dels més desvalguts i on es va puntualitzar  el compromís de l’advocacia en la lluita contra la violència de gènere amb les mesures d’igualtat, així com amb els serveis d’assessoraments  a immigrants, persones desplaçades i a la població privada de llibertat.

Durant la lectura i les diferents intervencions també es va remarcar la limitació a l’accés a la justícia gratuïta.  Tal com s’explica en el manifest “els increments del salari mínim interprofessional sense modificar els paràmetres establerts a la llei 1/96 han limitat l’accés a la justícia gratuïta al creixent nombre de famílies que en base als seus ingressos precaris haurien de poder accedir-hi”. Tal com va explicar el president de la comissió de justícia gratuïta, Vicent Sagrera, “la justícia gratuïta arriba a molta menys gent de la que arribava abans”, ja que “la majoria de persones no en té dret”. El president ha reclamat ajudes econòmiques i reformes per tal d’augmentar el nombre de persones que puguin accedir al recurs, al·legant que “si es priva de la justícia als ciutadans el país deixarà de ser una democràcia”.

A més, durant l’acte es va dur a terme el lliurament del reconeixement al col·legiat senyor Cándido Jornet Forner per la seva trajectòria de gairebé 47 anys al servei de la justícia gratuïta del col·legi ebrenc. “La justícia gratuïta i el torn d’ofici són dos eines fonamentals per a la ciutadania perquè permeten als més desvalguts econòmicament accedir a la justícia i defensar els seus drets”, va afirmar el lletrat. Jornet també va fer referència al paper de la degana del Col·legi, Marta Martínez, i els membres de la junta durant l’estat d’alarma: ”han sabut defensar els drets de la ciutadania i dels col·legiats durant aquesta pandèmia, aconseguint fer l’assistència telemàticament”.

En referència a les noves eines utilitzades arran del confinament la degana  explicar que “la tecnologia ha vingut per quedar-se” tot i que a les Terres de l’Ebre no ha estat del tot fàcil assimilar les noves plataformes de comunicació, ha explicat Martínez.

Comentarios
Multimedia Diari