El Col·legi de Metges reclama un nou hospital Verge de la Cinta

El ple d’octubre de l’Ajuntament de Tortosa debatrà una moció que compta amb el suport d’onze col·legis professionals més del territori

21 septiembre 2021 10:00 | Actualizado a 21 septiembre 2021 10:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Col·legi de Metges de Tarragona portarà al ple de Tortosa del mes d’octubre una moció que reclama la construcció d’un nou hospital a la ciutat, com a centre de referència de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre. La iniciativa compta amb el suport de més de 3.000 professionals del territori, ja que la moció la subscriuen també onze col·legis més: el d’Infermeres i Infermers de Tarragona; la demarcació de l’Ebre del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya; aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d’edificació; graduats socials, enginyers tècnics industrials: educadors socials; advocats; fisioterapeutes; professionals de l’Activitat Física i l’Esport; psicòlegs i treballadors socials.

La moció, sobre la que s’hauran de posicionar els grups municipals de l’Ajuntament de Tortosa, insta el Consistori a reclamar al Departament de Salut la construcció, en un nou emplaçament, d’un hospital «adaptat a les exigències actuals i que doni resposta a les necessitats de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre». També volen que l’Ajuntament insti a Salut a presentar el projecte d’aquest nou centre sanitari el més aviat possible, «en un emplaçament que compti amb el màxim consens dins del territori».

Segons remarquen des del Col·legi de Metges, cal donar una solució òptima al problema d’espai i d’ubicació que té actualment el Verge de la Cinta, situat a dalt d’un turó, envoltat de muralles i amb un únic accés des del centre de Tortosa. «L’increment de les necessitats assistencials així com de l’activitat docent fan que aquesta infraestructura pateixi obres constantment per poder-se adaptar a les circumstàncies que l’envolten», comenten.

Així, no estan d’acord amb la proposta d’ampliació i millora presentada per l’anterior consellera de Salut, Alba Vergés, amb una inversió de 46 milions en cinc anys i la construcció de nous edificis, un pàrquing soterrani i una connexió amb la ciutat amb ascensors. «Aquesta millora no elimina les dificultats d’accessibilitat ni tampoc garantirà, en un futur, que el centre pugui efectuar noves ampliacions», consideren des del Col·legi de Metges.

Segons explica Pere Genaró, pediatra vicepresident del Col·legi de Metges a les Terres de l’Ebre, la demanda dels professionals ja s’ha fet arribar a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre i el Departament de Salut, en una reunió amb el seu nou gerent, Joan Nin.

«Cada quatre o cinc anys ens presenten una proposta per al Verge de la Cinta, que ve donada des de Barcelona. L’última va ser dos mesos abans de les eleccions. Entenem que en aquesta qüestió tant important s’ha de fer una proposta des del territori, que és on sabem les necessitats que hi ha», comenta Genaró al Diari.

Comentarios
Multimedia Diari