El Complex Esportiu reobre portes després de mesos de polèmica

La inauguració serà el 2 de maig. L’Ajuntament ha municipalitzat el servei després de la desavinença amb l’empresa que ho portava

30 abril 2019 13:48 | Actualizado a 30 abril 2019 13:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de la seva aturada de l’activitat el passat 11 de gener, el Complex Esportiu de la Sénia tornarà a obrir les portes aquest dijous 2 de maig. L’alcalde Joan Moisés ha declarat al Diari  la seva «satisfacció» per la reobertura de l’equipament. 
Aquesta inauguració s’havia convertit en una assignatura pendent per a l’alcalde abans de finalitzar el seu mandat. Perquè Joan Moisés ja no es presentarà a aquestes eleccions municipals. Així, doncs, tot que els tràmits legals amb la empresa que gestionava el servei continuen, sembla ser que el «maldecap» de reobrir el complex ja te punt i final. 
Joan Moisés va fer front a la polèmica i al malestar del poble amb una assemblea pública explicant els motius del tancament. I també prometent que solucionaria el conflicte «de la manera més ràpida per restituir el servei, tot i la complexitat administrativa», segons va afirmar.
Finalment, aquets dijous 2 de maig les piscines i el gimnàs tornaran a obrir les seves portes.  L’objectiu de l’Ajuntament és «provar nou mesos de gestió pública» per assegurar-se, i un cop obtinguin els resultats «fer-la pública o no». «Penseu que aquí a la Sénia ho tenim quasi tot públic: la llum, la neteja i l’aigua» explicava l’alcalde al ple d’urgència que es va fer quan van prendre aquesta decisió. «Per tant, com que aquestes experiències han resultat bones, ens agradaria tenir la gestió directa de la piscina», concloïa l’alcalde.  Tot dependrà d’aquest termini de prova que ha marcat el consistori per avaluar o no la seva municipalització.

Mateixos horaris i condicions

«Com que és una intervenció, hem de seguir allò que hi ha marcat a l’ordenança, i per tant hem de mantenir els mateixos horaris i condicions», explicava l’alcalde. S’han intentat a més, conservar la plantilla de treballadors, tot i que alguns  «com es van quedar a l’atur, ja van buscar feines noves». 
També s’ha establert la matrícula gratuïta durant el primer mes i, així, restablir la confiança del poble amb el servei esportiu, que a causa de la mala gestió de l’antiga empresa, havia perdut. A banda, també hi haurà servei de portes obertes fins al pròxim 1 de juny. Tota una notícia per al poble de la Sénia que s’havia quedat «truncat» amb la notícia del tancament. La inscripció al complex es podrà fer per Internet a la web de l’Ajuntament o bé de manera directa al complex un cop estigui inaugurat.
La problemàtica de les piscines municipals de la Sénia va esclatar al mes de febrer quan el poble es va despertar amb el complex esportiu tancat i amb una nota ben clara «[...] per incompliment de l’alcalde, se suspenen els serveis del complex temporalment» . L’Ajuntament es va fer ressò del comunicat i van respondre amb un altre escrit, en aquest cas via Facebook, deixant clar que «prendria les mesures oportunes».

Gestió «irregular»
La concessió administrativa de la gestió de la piscina és de l’any 2013 quan es va construir una piscina coberta. Segons explica el consistori, l’empresa concessionària estava obligada a instal·lar la màquina deshumidificadora i el gimnàs.  
El consstori ha apuntat que durant els primers anys de gestió es van solucionar requeriments de la concessionària sobre la instal·lació i es van modificar els preus l’any 2016 per «adequar-los a l’equilibri econòmic».  L’estiu passat, Lleuregest Serveis Esportius va comunicar una mala situació econòmica al consistori i van demanar una «injecció de diners públics», opció que l’Ajuntament va desestimar perquè les condicions del plec «no ho permeten». El consistori va proposar «l’extinció del contracte el més aviat possible» i es van reunir al novembre per acordar una indemnització per les inversions no amortitzades. 
La proposta de quantificació de l’empresa no va arribar mai, tot i que es van establir dos dates límit, segons fonts del consistori. Va ser llavors, quan l’empresa, pel seu compte va decidir tancar les portes sense previ avís.

 

 

Eleccions municipals, Moisés s’acomiada de l’Ajuntament 

Després de la ressaca de les eleccions generals, cal pensar ja en les municipals. Joan Moisès, alcalde de la Sénia, ha anunciat que no es tornaria a presentar a l’alcaldia per motius «personals i familiars». En una roda de premsa va anunciar que «ha estat una decisió molt difícil», tot recordant que porta «dotze anys donant servei al poble de la Sénia; vuit anys de regidor i quatre d’alcalde». Joan Moisés pot presumir d’haver sigut alcalde amb majoria absoluta, una «situació complicada perquè totes les expectatives de la gent les havies de complir».
L’alcalde de la Sénia  va declarar que «estic molt content amb el tracte que he rebut» i també «molt orgullós amb totes les  actuacions que l’Ajuntament ha fet».

Comentarios
Multimedia Diari