Más de Ebre

El Congrés aprova una proposta per la gratuïtat de l'autopista AP-7 a l'Ebre i al Penedès

Proposició no de llei de la Comissió de Seguretat Viària

M.M.

Whatsapp
L´autopista AP-7 al seu pas per la comarca del Baix Ebre. FOTO: JOAN REVILLAS

L´autopista AP-7 al seu pas per la comarca del Baix Ebre. FOTO: JOAN REVILLAS

Gest del Congrés de Diputats envers les demandes del territori. La comissió de Seguretat Viària i Mobilitat Sostenible de la Cambra baixa ha aprovat una proposició no de llei d’Esquerra Republicana que instava el Govern espanyol a «establir una bonificació del cent per cent als peatges de l’autopista AP-7 per a tots els vehicles que tinguessin entrada i sortida durant el mateix trajecte de viatge per qualsevol dels peatges ubicats entre Ulldecona/Vinaròs i l’Hospitalet de l’Infant». Arran d'una esmena del PDeCAT, també es va incloure la mateixa demanda per al tram nord de la demarcació de Tarragona, afectada com l'Ebre pel col·lapse de l'N-340 i la falta de l'autovia A7.En una altra esmena es va incloure també la demanda de bonificar el pas de camions per l'autopista, en la línia de le mesura que ja s'aplica a la Nacional II a Girona, i per la que aposta també la Generalitat. 

Segons el diputat republicà Joan Olòriz, que és qui va defensar la iniciativa parlamentària, «aquesta és la millor mesura i més immediata per poder aturar la sinistralitat a la carretera N-340 a les Terres de l’Ebre, tal com han reivindicat els alcaldes i els veïns del territori, fins que no s’hagi construït el tram d’autovia A-7 o finalitzi la concessió de l’AP-7 l’any 2019».

Els defensors de la proposició no de llei van voler posar de manifest que les Terres de l’Ebre no disposen d’una via ràpida gratuïta alternativa a l’N-340 «perquè els governs espanyols no han completat la finalització de l’autovia A-7 i, per tant, l’Estat és el responsable d’aquesta situació, perquè no ha fet les inversions que li pertocaven». Olòriz també va recordar «la imposició» que ha fet el Govern espanyol, en contra dels alcaldes i la gent del territori, de diverses mesures al tram ebrenc de l’N-340, com ara la construcció d’onze rotondes, la instal·lació de doble línia contínua en gairebé tot el tram i la limitació de la velocitat a 80 quilòmetres per hora.

Segons el diputat republicà, «aquestes mesures imposades pel Govern espanyol han transformat aquesta part del corredor mediterrani en una carretera de tercera».

La proposició aprovada també demanava una partida per fer obres de millora a la carretera N-340 i l’aplicació de pintura rugosa al canal de separació dels dos sentits de la carretera.

Temas

  • EBRE

Lea También