El Congrés insta a què els trens Euromed tornin a tenir parada a l'Ebre

Prospera una Proposició no de Llei a la Comissió de Transports, presentada pel PDeCAT

19 noviembre 2020 15:08 | Actualizado a 19 noviembre 2020 15:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Congrés dels Diputats ha aprovat una Proposició no de Llei (PNL) del Partit Demòcrata per reclamar que els trens Euromed tornin a parar a l’estació de l’Aldea-Tortosa-Amposta.Durant la presentació de la PNL, el diputat Ferran Bel va defensar que es tracta «d’una demanda molt senzilla,tenint en compte que el govern de la Generalitat de Catalunya ha manifestat la seua voluntat de tornar a subvencionar els bitllets». Malgrat s’havien presentat esmenes per part de Podemos i el PSOE, aquestes no es van admetre «perquè diluïen el contingut de la PNL i no fixaven cap compromís concret».
Durant la comissió, Ferran Bel va demanar compromís amb el territori, al·legant que «l’aturada a les Terres de l’Ebre no representa cap sobrecost econòmic, i només una demora de 5 minuts als passatgers de València a Barcelona». En aquesta línia el diputat va demanar «generositat», tot reivindicant que «si alguns no són capaços de sacrificar 5 minuts, a canvi de connectar dignament un territori de 180.000 persones, que després no vinguin a l’Ebre a parlar d’equilibri territorial i d’evitar la despoblació». 
Bel va agrair els vots a favor de la resta de grups, i va lamentar l’abstenció del PSOE, Bildu i el grup mixt en un debat important per a les Terres de l’Ebre; i va remarcar que seguirà insistint perquè «el govern de l’Estat compleixi els acords que s’han aprovat”.
La Proposició no de Llei insta el govern a garantir, en el termini màxim de tres mesos, la parada a l’estació de l’Aldea d’un mínim de 4 trens Euromed diaris en direcció Barcelona i 4 trens Euromed diaris en direcció València, «tal i com passava al 2019». 
L’aturada dels Euromed va estar finançada en part per la Generalitat mentre no va entrar en servei la doble via al tram pendent del Camp de Tarragona, però aquesta obra finalment tampoc ha suposat una millora substancial per a la línia R16 de Regionals. 

Comentarios
Multimedia Diari