El Consell de Seguretat Nuclear avança en la renovació d'autorització per a la central nuclear d'Ascó

La sol·licitud de renovació demana allargar en nou anys el període d'activitat de la unitat I i en deu anys la unitat II

15 julio 2021 15:28 | Actualizado a 15 julio 2021 18:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha continuat avui, en la seva reunió setmanal, amb l'anàlisi de l'expedient de la sol·licitud de renovació de l'autorització de la central nuclear Ascó, que demana allargar en nou anys el període d'activitat de la unitat I i en deu anys la unitat II.

Segons un comunicat emès per l'organisme, durant la sessió d'aquest dimecres els membres del ple van abordar la revisió de l'Anàlisi Probabilística de Seguretat (APS), l'examen de l'envelliment i l'experiència acumulada des de l'inici del permís vigent, a més de considerar la renovació de l'autorització de protecció física de la central.

El Consell ha dissenyat un pla de treball similar al d'anteriors renovacions per a explotació de les centrals nuclears d'Almaraz (Extremadura), Cofrentes (Comunitat Valenciana) i Vandellós II (Baix Camp), amb la finalitat de "disposar del temps suficient" per a l'anàlisi de la "ingent" documentació tècnica que va associada a aquest tipus de processos.

En els últims mesos, Ascó ha sofert diversos contratemps, que inclouen una parada de la seva activitat el 6 de juny, una altra pausa no programada del reactor el 29 d'abril i una parada automàtica del reactor a causa d'una fallada d'una targeta electrònica el 15 d'abril.

Durant la reunió també s'ha informat favorablement de tres sol·licituds presentades per la central nuclear d'Almaraz, a Càceres, i s'ha donat llum verda a la signatura d'un conveni entre el Consell i Enusa, Indústries Avançades, S. A., S.M.E., per a l'execució d'un projecte que permeti disposar d'un model tèrmic de dinàmica de fluids computacional, realista i validat, per poder predir el comportament del combustible nuclear gastat en contenidors d'emmagatzematge.

Finalment, ha aprovat una resolució del CSN que regula la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a la realització d'activitats de formació, informació i divulgació relacionades amb la seguretat nuclear i la protecció radiològica. 

Comentarios
Multimedia Diari