Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Consell de Seguretat Nuclear fa un avís a Ascó II per incomplir instruccions

Els consellers adverteixen Ascó II i Cofrents per dues infraccions

Whatsapp
Imatge de la planta de tractament per a la neteja química dels generadors de vapor, a la central nuclear Ascó II. FOTO: ANAV

Imatge de la planta de tractament per a la neteja química dels generadors de vapor, a la central nuclear Ascó II. FOTO: ANAV

El ple del Consell de Seguretat Nuclear ha acordat per unanimitat avisar les centrals nuclears d’Ascó II i Cofrents (València) per incomplir una Especificació Tècnica de Funcionament (ETF) i una Instrucció Tècnica de Funcionament respectivament (ITF).

Els consellers adverteixen Ascó II i Cofrents per aquestes dues infraccions qualificades de «lleus» ja que no ha produït ni danys ni perjudicis directes sobre les persones o el medi ambient i els insten a adoptar les mesures correctores pertinents. Consideren que Ascó II va incomplir l’ETF relativa a les operacions de recàrrega de combustible, segons s’ha constatat durant la inspecció feta els dies 31 de maig i 1 de juny, després d’un succés que es va notificar ocorregut el 24 de maig.

En aquests dies, es van comprovar que el titular havia incomplert la condició límit d’operació i el requisit de vigilància que requereix la Instrucció de Seguretat Nuclear, sobre la concentració de bor.

En concret, van detectar que Ascó II va incomplir, estant en recàrrega, amb la cavitat del reactor comunicada amb la piscina de combustible gastat a través del canal de transferència i que mentre es realitzava la càrrega de combustible el titular va aportar aigua desmineralitzada en el sistema de refrigerant del reactor i del canal de recàrrega, que va provocar que la concentració baixés fins a 2.453 ppm, un valor per sota dels 2.600 ppm requerits per poder moure el combustible.

A més, es va verificar que el titular no va adoptar en termini les accions establertes, per la qual cosa es va incomplir una especificació tècnica i la seva acció associada. Alhora, també es va observar que el titular havia obert una vàlvula que havia d’estar tancada, fet que suposa un altre incompliment. Si bé, el CSN assenyala que aquests fets tenen una «importància molt baixa» per a la seguretat nuclear i radiològica en el Sistema Integrat de Supervisió de Centrals (SISC). Així, els consellers amonesten Ascó II per aquests incompliments, que suposen una «infracció lleu» que no ha produït ni danys ni perjudicis directes sobre les persones o el medi ambient.–

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También