Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Consell de la Ribera d’Ebre posa en marxa el nou pla d’ocupació

17 riberencs es reincorporen al mercat laboral per reforçar les brigades de tots els pobles 

M. P.

Whatsapp
La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, donant la benvinguda als participants en el programa. FOTO: Consell de la Ribera

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, donant la benvinguda als participants en el programa. FOTO: Consell de la Ribera

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha donat la benvinguda a les 17 persones de la comarca beneficiàries del programa Treball i Formació, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i amb el finançament del Servei d’Ocupació Estatal i del Fons Social Europeu, encoratjant-los a aprofitar «l’oportunitat» que els brinda a tots ells el Consell Comarcal per reincorporar-se al mercat laboral. 

L’ens comarcal ha rebut per aquest Pla d’Ocupació una subvenció de més de 250.000 euros. I és que aquest divendres passat es va posar en marxa un nou Pla d’Ocupació per a veïns de la Ribera, la majoria aturats de llarga durada que no perceben cap prestació per desocupació o subsidi, o són beneficiaris de rendes mínimes, majors de 45 anys i/o dones, els perfils que tenen majors dificultats per reincorporar-se al mercat laboral.

Els pròxims mesos aquesta brigada comarcal realitzarà funcions de manteniment i desbrossament de camins, tasques de millora d’espais públics a tots els municipis de la comarca, també de recuperació del patrimoni natural i ferroviari, en aquest cas a Móra la Nova. 

Dels 17 contractes, 12 són de sis mesos de durada, i els altres sis per a un any. Tots ells, a més de treballar reforçant les brigades municipals, també participaran en accions formatives, obligatòries i dins l’horari laboral, de 60 hores, per facilitar-los eines que millorin la seva ocupabilitat, adquirint competències professionals que els permetin continuar actius en el mercat laboral. 

Aquest és un dels valors afegit del programa, i així els ho ha volgut remarcar la presidenta comarcal en el seu primer dia de contracte: «Quan un fa molt de temps que no treballa, l’autoestima baixa i se sent decaigut, així que ara teniu l’oportunitat d’agafar força i energia per mantenir-vos actius i donar-vos a conèixer com a treballadors, així que mostreu el millor de vosaltres mateixos», els ha dit Carim.

La presidenta, a més, els ha recordat la responsabilitat de portar el nom del Consell Comarcal a tots els pobles on treballin; la seva labor serà de molta ajuda als municipis, ja que els ajuntaments no poden contractar gent i faran obres i tasques necessàries als pobles.

Temas

Comentarios

Lea También