El Consell del Montsià dona llum verda a la planta de compostatge

L’empresa promotora retira el contenciós-administratiu presentat en contra de l’Ajuntament

22 octubre 2021 09:10 | Actualizado a 22 octubre 2021 09:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Santa Bàrbara ha rebut l’informe integrat de la ponència ambiental del Consell Comarcal del Montsià, favorable a la instal·lació de la planta de compostatge projectada per Ecompost de l’Ebre. L’informe consta de 26 fulls en què s’explica tot el procés, i fa una valoració dels temes tècnics amb les recomanacions que l’empresa ha de considerar a l’hora de tirar endavant el projecte.

El projecte va aixecar fa uns mesos una considerable resposta social en contra al municipi, amb una posterior consulta popular impulsada per l’Ajuntament de Santa Bàrbara, en la qual es va imposar el no.

«Però la ponència ambiental no és la que dóna el permís», concreta al Diari l’alcalde de Santa Bàrbara, Antonio Ollés. «Ells fan un informe amb unes consideracions i ara ens el passa a nosaltres. Nosaltres amb aquest informe, que és vinculant, hem de fer la proposta de resolució per donar la llicència d’activitat. Hi ha també un període d’al·legacions»

L’informe de la ponència ambiental ja s’ha enviat a la Plataforma AMEVESABA (Associació mediambiental de veïnatge de Santa Bàrbara, nascuda arran l’oposició al projecte) perquè l’entitat puga revisar-lo, ja que després que l’Ajuntament emeti la proposta de resolució, s’obrirà un nou període d’al·legacions.

L’Ajuntament també estudiarà si presentar al·legacions o no, ja que se n’ha donat resposta a les fetes anteriorment.

«Ara és faena nostra d’estudiar l’informe integrat i altres qüestions i fer la proposta de resolució, el dictamen definitiu de què s’ha de fer i amb quines mesures de control ha de treballar».

L’empresa Ecompost de l’Ebre, a més, la setmana passada va retirar el contenciós-administratiu interposat fa uns mesos contra l’Ajuntament de Santa Bàrbara.

«El motiu havia sigut el silenci administratiu en la seua sol·licitud de llicència ambiental, ens acusaven de no rebre resposta, però la raó és clara: estàvem esperant la ponència ambiental que no ha arribat fins ara, estavem lligats de mans», detalla el batlle. «És un alleugerament gran. No és agradable anar a judici. Encara que tinguéssim raó, era millor evitar-ho».

Comentarios
Multimedia Diari