Más de Ebre

El Consell instal·larà enllumenat a la Via Verda entre Tortosa i Roquetes

Es preveu la instal·lació de lluminàries solars, la renovació del paviment, l’ampliació de la via i la plantació d’arbrat

Diari de Tarragona

Whatsapp
Via Verda entre Tortosa i Roquetes.  FOTO: Joan Revillas

Via Verda entre Tortosa i Roquetes. FOTO: Joan Revillas

La comissió de govern del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat aquesta setmana el projecte d’adequació del tram del Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán comprès entre el pont de l’antiga carretera de València i el pavelló municipal de Roquetes. Concretament es preveu la instal·lació d’il·luminació amb lluminàries solars, la renovació del paviment, l’ampliació de la via que passarà de 3 metres a 4,1 metres en un tram d’un quilòmetre i la plantació d’arbrat. Una actuació que tindrà un cost de 190.000 euros i que serà subvencionada per la Diputació de Tarragona. «Millorem la connexió entre Tortosa i Roquetes per la Via Verda, tant de dia com de nit, per tal de potenciar la mobilitat sostenible entre els dos municipis», afirma el president del Consell, Xavier Faura, que ha recordat que aquest tram del Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán és el més concorregut, segons les dades dels comptadors. Així, fins a l’11 de juliol s’han comptabilitzat un total de 156.015 usuaris en aquest tram, un 65 per cent dels quals vianants i el 35 per cent restant en bicicleta.

El projecte contempla la instal·lació de 77 punts de llum solar amb tecnologia LED, la renovació el paviment i nou arbrat. 

Comentarios

Lea También