El Consorci d’Aigües de Tarragona aprova un pressupost de 39 milions d’euros

Per sisè any consecutiu baixa la tarifa mitjana de consum (situada en 
0,5424 €/m3) en un 1,22%

24 octubre 2019 09:40 | Actualizado a 24 octubre 2019 10:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Assemblea General del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), que gestiona el minitransvasament de l'Ebre,  ha aprovat els pressupostos de 2020 per un import total de 39.867.681 euros.

En el marc del compliment del Pla Estratègic 2018-2021 el Consorci d’Aigües de Tarragona invertirà, en una primera fase, prop de 10 milions d’euros en obres destinades a augmentar la garantia en el subministrament i la seguretat de les instal·lacions.

Entre aquestes obres, anunciades a l’assemblea del passat mes d’abril, cal destacar la construcció d’un dipòsit regulador a la zona del Coto del Rey (el Vendrell) i el soterrament de trams de conducció de gran diàmetre, entre d’altres actuacions, que es preveu que comencin en els propers mesos.

Encara en les inversions, el 2020 es preveuen actuacions destinades a millorar la qualitat de l’aigua subministrada dotant de nova instrumentació el LQAIGUA (Laboratori Qualitat de l’Aigua) i també fent obres de millora electromecàniques i d’obra civil així com la renovació de servidors informàtics i l’adquisició de nous softwares.

El preu de 0,5424€m3 de la tarifa mitjana d’aigua consumida s’estructura d’acord amb els següents percentatges de les tres partides que conformen el pressupost: el 45% correspon a les despeses d’explotació (fixes + variables), el 39% és dels cànons (de naturalesa tributària, que el CAT es veu obligat a repercutir i actua com a recaptador per a les administracions corresponents) com són el cànon de derivació, cànon de regants i cànon de l’aigua, i el 16% representa la càrrega de les necessitats financeres. Finalment, l’Assemblea General també ha estat informada de l’aprovació del Pla d’Emergència per part de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari