Ebre Medi ambient

El Consorci de Polítiques Ambientals fa un seguiment del mosquit tigre a l’Ebre

REDACCIÓ

Whatsapp
El Consorci de Polítiques Ambientals fa un seguiment del mosquit tigre a l’Ebre

El Consorci de Polítiques Ambientals fa un seguiment del mosquit tigre a l’Ebre

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) fa un seguiment de la població de mosquit tigre a les Terres de l’Ebre, una actuació que forma part del protocol contra les arbovirosis transmeses per mosquits a Catalunya del departament de Salut. Els tècnics de l’ens, juntament amb els agents rurals, han establert un seguit de paranys d’oviposició amb l’objectiu de detectar la presència o absència de l’espècie.

Els treballs de seguiment de la població de mosquit tigre es mantindran fins al mes de novembre, quan l’activitat de l’espècie s’atura.

Pràcticament s’ha detectat la presència de mosquit tigre a tots els municipis de les Terres de l’Ebre. Actualment el Copate duu a terme una prova pilot amb tractaments contra les larves de mosquit de tigre en espais públics a Alcanar, la Ràpita, la Sénia i Ulldecona.

Pel que fa al protocol per a la vigilància i el control de les arbovirosis transmeses per mosquits, posa l’accent en la prevenció davant la detecció de casos importats d’infecció per virus de Zika, Chikungunya o Dengue i la presència de mosquits adults actius. El mosquit tigre és un vector transmissor d’aquests virus. «La prevenció és el mètode més efectiu per al control dels mosquits, hem d’evitar els punts d’aigua on es desenvolupen les larves», ha manifestat el president del Copate, Joan Alginet.

Campanya de conscienciació

També s’ha posat en marxa una campanya de conscienciació ciutadana per controlar la població de l’insecte, que és present a les Terres de l’Ebre des de l’any 2010.

Un 80 per cent de les larves de mosquit tigre es desenvolupen a les llars de la població, per això és important que la ciutadania elimine els bassals d’aigua acumulada i no deixe recipients amb aigua a les terrasses i balcons.

Comentarios

Lea También