El Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre ja té nou portal

Recull i ofereix a la ciutadania totes les activitats i projectes desenvolupats durant els seus 33 anys d'història

19 mayo 2017 15:29 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Que els usuaris puguen consultar, de forma no presencial, informació i els continguts de les 1.075 activitats públiques programades conjuntament amb més de 333 entitats de 76 municipis diferents i les 584 activitats tècniques que el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre ha desenvolupat en col·laboració amb 269 entitats de 86 municipis diferents al llarg dels seus 33 anys d’història. Aquest és un dels objectius de la posada en marxa del nou portal web del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre.

Divendres passat al Museu de les Terres de l’Ebre, el president del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs Roiget, i la Cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles, Magda Gassó, van presentar el nou portal. Es pot trobar a través de la web de l’entitat, www.museuterresebre.cat.

En aquest portal, els usuaris trobaran informació de les activitats públiques (exposicions, jornades, conferències, cursos...) i tècniques (informes, recerques, inventaris, assessoraments, projectes, articles, comunicacions...) amb la voluntat de posar a l’abast de la societat gran part dels continguts generats i de la informació gestionada pel Museu.

Aquesta acció és possible gràcies a un programari Intranet (MUSEx) desenvolupat pel mateix Museu que recull informació bàsica i documents, elaborats i de treball, dels diferents projectes que s’han dut a terme durant tots aquests anys. Tot això ha permès que aquest nou portal web sigui també una eina que pot ajudar a millorar el sector dels museus ja que cap en general els museus no han publicat fins ara sèries tant llargues amb informació de la seua activitat i no compten amb un sistema similar que permeti gestionar simultàniament tota l’activitat que s’hi desenvolupa i transferir-la a plataformes online en obert.

Mitjançant el cercador d’aquesta plataforma, també serà accessible la informació de cadascuna de les activitats, com el nom, les dates, el text descriptiu, els organitzadors i les entitats col·laboradores, així com imatges, fulletons, cartells, publicacions i altres documents en línia. El portal s’anirà actualitzant.

Comentarios
Multimedia Diari