El Corralet s’instal·la i la gossera de Tortosa apareix buida

ARCA ha promogut una campanya d’adopcions per fer sortir de les instal·lacions els gossos abans que la nova entitat assumís la gestió

02 febrero 2018 10:18 | Actualizado a 03 febrero 2018 11:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Qui haja visitat alguna vegada les instal·lacions de la gossera municipal de Tortosa, gestionada per ARCA els últims 17 anys, sabrà que desenes de gossos acudien corrent davant la presència de desconeguts i que el que se sentia res més posar-hi un peu era una cridòria infinita de lladrucs. Lladrucs a l’entrada de les instal·lacions, lladrucs a les gàbies, lladrucs demanant afecte i compassió. 

Ahir, en canvi, només hi havia silenci. Un silenci com probablement mai s’havia sentit en quasi dues dècades. I les instal·lacions, les gàbies, els espais on els animals corrien, completament buides. Ni rastre dels 180 gossos que fa sols unes setmanes encara hi vivien. 
 

Ahir, 1 de febrer, la gossera de Tortosa va passar de forma oficial a ser gestionada per El Corralet, després que finalment l’Ajuntament adjudiqués la gestió a aquesta empresa i desestimés les al·legacions d’ARCA. Aquesta, complint amb el que ja anunciava durant aquests mesos de lluita, ha promogut una campanya d’adopcions dels animals i n’ha aconseguit fer-ne sortir de les instal·lacions la majoria, deixant la gossera completament buida.

ARCA, amb l’amenaça de perdre la gestió de la protectora, mai no es va quedar de braços plegats i ja va advertir que començaria una campanya per poder recaptar fons i seguir oferint aquest servei al marge de l’ajuntament. Ara l’entitat porta el nom d’ARCA Protectora International, i ja ha rebut ajuda i donatius des d’Holanda i Bèlgica. 

Des de les xarxes socials es transmeten freqüents comunicats, però a hores d’ara es desconeix la ubicació exacta on s’instal·larà la nova protectora. 

Des d’ARCA comuniquen al Diari que l’entitat segueix viva i que s’està refent. Expressen que els seus socis no han de patir, que les donacions segueixen sent destinades a la cura dels animals, i que justament ara els socis són més necessaris que mai, en aquesta nova etapa que ara comencen.

Si més no cal recordar que, si no són adoptats per particulars, els animals són propietat de l’ajuntament, tal com va expressar l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, en el seu moment.

Avís a la Policia Local

La situació d’El Corralet és ara ben particular, ja que comencen d’entrada fent una gestió sense cap animal. «Realment comencem des de zero», explica al Diari Àlex Membrado, encarregat de Seproanimal (El Corralet). «La peculiaritat de Tortosa és que té instal·lacions pròpies, a diferència d’altres municipis ebrencs on també donem servei», detalla.

Membrado afirma que coneix el rebombori ciutadà que s’ha creat al voltant del cas, «però no entrarem en valoracions, ja que ha sigut un concurs públic, amb normes, condicions i pressupostos, i s’ha valorat que era la millor opció», comunica.
El Corralet no ha volgut fer declaracions respecte al procés penal que té obert.

A partir d’ara qualsevol ciutadà que trobe un animal perdut o abandonat a la via pública ha d’avisar la Policia Local de Tortosa (977 44 86 22) i ells faran la gestió pertinent per portar-lo a la gossera.
 

Una empresa en el punt de mira

Des de la tardor, ARCA ha mobilitzat una gran quantitat de veïns que han defensat la causa i han sortit al carrer. El detall que ha causat més commoció entre la ciutadania és el fet que El Corralet està sent investigada pels Jutjats de Vinaròs per presumpte maltractament animal, i té múltiples denúncies en el seu historial.

Comentarios
Multimedia Diari