El Cosso Iris més calorós

L´esdeveniment aplega una dotzena de carrosses amb propostes imaginatives i divertides i converteix l´avinguda Generalitat en una autèntica batalla campal que queda plena de color

19 mayo 2017 18:16 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Color... i calor. Aquests van ser els dos principals protagonistes del gran Cosso Iris que va celebrar-se ahir a la tarda a l’avinguda Generalitat de Tortosa, com un dels actes finals de les Festes de la Cinta.

Una dotzena de carrosses de diferents entitats i també amb les pubilles i pubilletes de Tortosa i d’altres municipis propers com Roquetes van participar ahir en el tradicional acte, que és molt esperat entre el públic familiar, ja que garanteix una jornada de molta diversió.

Així, el confeti de colors i les batalles campals es van apropiar de l’avinguda de la Generalitat, per on van desfilar les carrosses, també plenes de colors i amb propostes imaginatives i originals, com ara d’emoticones de Whatsapp, una carrossa basada en els personatges de Minions, una altra amb Bob Esponja i altres propostes no inspirades en dibuixos animats o pel·lícules, com una d’un gran drac i una altra que finalment va esdevenir la guanyadora: ‘El carrusel de colors’, una carrossa molt elaborada amb tots els detalls de l’atracció.

La festa va estar especialment marcada per una intensa calor, tot i que l’ombra ocupava gran part de l’avinguda i en el moment d’arrencar l’esdeveniment, a les 19 hores, ja havien baixat una mica les temperatures.

Finalment, a la nit, va tancar les Festes de la Cinta una actuació al parc municipal amb música d’arrel, amb Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries acompanyats per la Banda Simfònica de la Unió Musical de Tarragona.

 

Altres activitats

Tot i que les Festes de la Cinta hagin acabat, algunes activitats culturals i exposicions se seguiran celebrant en els propers dies. Així, per exemple, fins al 8 d’octubre es pot veure al Taller d’Art Cinta Dalmau l’exposició ‘Qui ombra parla...’ de Leonardo Escoda. Fins l’11 de setembre a la sala polivalent del Museu de Tortosa s’hi troba l’exposició ‘Coeficient de fricció’ de Ferran Lega, una mostra emmarcada en el Festival Eufònic 2016.

Per una altra banda, el dia 10 de setembre tindrà lloc la conferència ‘L’altar i capella de la mare de Déu de la Cinta a la basílica del Pi de Barcelona’, a càrrec de Jordi Sacasas i Segura, arxiver i conservador del museu i tresor de la basílica de santa Maria del Pi. Serà a les 12 hores, a la Cambra de Comerç.

Comentarios
Multimedia Diari