El Delta Birding Festival acull 2.500 visitants

Aquesta sisena edició del Festival, tot i la pluja, ha augmentat el nombre d’activitats i també el d’assistents

23 septiembre 2019 09:21 | Actualizado a 23 septiembre 2019 10:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Festival Internacional d'Ornitologia del Delta de l'Ebre, organitzat per MónNatura Delta, un equipament de la Fundació Catalunya La Pedrera, Oryx i l'Institut Català d'Ornitologia (ICO), es consolida com a cita ornitològica ineludible i segueix creixent. Aquesta sisena edició, tot i la pluja, ha augmentat el nombre d'activitats i també el d'assistents, amb més de 2.500 persones.

Uns visitants que, per primer cop, han votat el projecte de conservació que rebrà el benefici econòmic de les entrades. El de l'aufrany ha estat el més votat.

Les conferències d'experts, molts d'ells ponents de renom internacional, les activitats i les sortides guiades s'han omplert de gom a gom.

Diumenge al matí, la carpa 2 del festival es va omplir, de dones i d'homes, per escoltar la xerrada d'Uca Díaz, Maria Cabau i María Sánchez, membres de l'associació sense ànim de lucre i d'àmbit estatal Las Lechuzas Pajareras-Women Birders Group, formada per un centenar de dones que es dediquen a l'estudi i a la conservació de les aus. L'objectiu d'aquesta entitat és visibilitzar la tasca d'investigació i de conservació de les dones ornitòlogues actuals i les del passat. Per això, van començar la xerrada explicant com, a principis del segle XX, el Club de Boston, format per dones naturalistes, es va oposar a la moda dels barrers de plomes, explicant la matança d'ocells que causava, fins a aconseguir una llei que prohibia l'ús de les plomes. I van acabar citant els noms d'ornitòlogues que actualment destaquen en àmbits tan diversos com els cants, comptar ocells, l'anellament, la investigació, la il·lustració, la conservació, etc.

Més tard, els agents rurals van recordar que quan algú es troba un animal ferit ha de trucar al 112, per tal que el puguin recuperar i alliberar-lo quan estigui curat. Un cop feta una breu explicació sobre la seva tasca, van alliberar set aus provinents del centre de recuperació, l'hospital dels animals. Un centenar de persones, sobretot infants, van seguir bocabadats com els ocells tornaven a volar en llibertat.

Comentarios
Multimedia Diari