El FabLab Terres de l’Ebre pren forma a l’edifici de l’antic Sindicat d'Amposta

El centre tindrà vocació territorial i estarà obert a estudiants, empresaris i innovadors

19 abril 2021 09:10 | Actualizado a 19 abril 2021 09:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El FabLab Terres de l’Ebre comença a prendre forma a Amposta. Aquest taller de fabricació digital funcionarà a nivell territorial i estarà situat a l’antic edifici del Sindicat. 

Actualment, s’estan duent a terme millores i reparacions per tirar el projecte endavant. Mentrestant, l’edifici es fa servir com un espai de vacunació a la capital del Montsià.

El FabLab, a més de tenir vocació territorial, té com a eix la innovació, la tecnologia, la cooperació, i l’educació. La finalitat és que es converteixi en un espai obert a la ciutadania, a empresaris que busquin fer prototips, al món educatiu i a gent inquieta amb ganes de crear i innovar. Per això, hi haurà impressores 3D i altra maquinària que permeti portar a la realitat idees i aconseguir crear sinergies per impulsar el territori. Segons Pep Simó, regidor d’Economia Social i Innovació de l’Ajuntament d’Amposta: «l’objectiu d’aquest projecte és que la societat ebrenca tingui un espai on fer productes innovadors i poder testejar, és a dir, un laboratori de creació i experimentació». La finalitat és posar a l’abast de tothom un lloc per a noves creacions i tecnologia. Simó afegeix que «es busca crear un espai dinàmic per als makers i les persones que volen innovar al territori».

El FabLab Terres de l’Ebre formarà part de la xarxa mundial de FabLabs i será el primer situat en aquesta zona. La idea va sorgir de l’interès de disposar d’un d’aquests espais al territori per part d’un grup d’empresaris que recentment s’han constituït com a l’associació FabLab de les Terres de l’Ebre i des d’Amposta Empresa. 

Actualment, encara s’està acabant de preparar el lloc i per això l’Ajuntament l’ha cedit per a la campanya de vacunació contra la Covid. Al mateix temps, es fa treball de despatx, s’organitza la distribució de l’espai o es prepara el catàleg de serveis, entre altres. 
Si tot va bé es preveu la inauguració per a l’últim trimestre d’aquest mateix any.

Comentarios
Multimedia Diari