Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Fòrum d’Escoles Verdes ensenya els petits a cuidar del medi ambient

La iniciativa aplega més de 200 participants d’una vintena d’escoles de les Terres de l’Ebre

Marina Pallás

Whatsapp
La jornada finalitzà amb una gran plantada de pins a la Via Verda de Tortosa.  FOTO: Joan Revillas

La jornada finalitzà amb una gran plantada de pins a la Via Verda de Tortosa. FOTO: Joan Revillas

Aprendre a emprar la carmanyola en lloc del paper d’alumini, anar a l’escola a peu o en bicicleta, no malgastar llum ni aigua, no llençar envasos a terra, reciclar o cuidar d’un hort són algunes de les accions que petits d’entre 8 i 12 anys van aprendre ahir durant el Fòrum d’Escoles Verdes, celebrat en aquesta ocasió a Tortosa.

En total hi van participar més de 200 alumnes provinents de 18 escoles del Baix Ebre, Montsià i Terra Alta. Els participants eren els «delegats verds» de cada classe (que alhora formen part d’un comitè ambiental), que van reunir-se al fòrum per explicar les accions sostenibles que porten a terme a la seua escola a la resta de xiquets i, alhora, a aprendre i escoltar les iniciatives d’altres centres.

El programa d’Escoles Verdes és impulsat pel Departament de Territori i Sostenibilitat i a les Terres de l’Ebre és coordinat per l’Assessoria d’Escoles Verdes Cel Rogent. «L’objectiu ha estat intercanviar idees i experiències sostenibles entre uns i altres i que demà aquests xiquets ho puguen explicar als seus companys i a les seues famílies», explica Imma Piñas, de Cel Rogent. Després de la jornada reflexiva, els menuts van plantar una cinquantena de pins al voltant de la Via Verda de Tortosa, un dels pulmons de la ciutat. El regidor de Medi Ambient de Tortosa, Alfredo Ferré, considerà «fonamental inculcar als xiquets valors sobre el medi natural».

Comentarios

Lea También