El Govern afegeix 40 noms més al Memorial de Camposines

El Memorial de les Camposines compta amb una nova placa; en total ja són 1.384 les persones mortes o desaparegudes

19 mayo 2017 17:20 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Memorial de les Camposines compta des d’ahir amb una nova placa on hi ha gravats els noms de quaranta persones més que van desaparèixer o morir durant la batalla de l’Ebre de la Guerra Civil Espanyola. Amb aquesta nova actualització, ja són 1.384 les persones que hi ha al llistat.

La directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Carme Garcia, va participar ahir al matí en la inauguració d’aquesta placa d’homenatge als soldats morts i desapareguts al Memorial de les Camposines, a la Fatarella.

En aquest espai s’hi poden trobar les plaques que recullen els noms dels morts i desapareguts inscrits en el Cens de persones desaparegudes fins al moment i una ossera on es dipositen les restes no identificades de soldats que, encara avui, apareixen al territori.

L’espai recrea un búnquer i propicia un ambient de recolliment. Està dedicat a tots aquells que van participar en la batalla, sense distincions d’ideologies, bàndols o d’origen, per tal de superar la fractura social que comportà la Guerra Civil.

El Memorial forma part de la Xarxa d’espais de memòria de Catalunya i dels Espais de memòria de la batalla de l’Ebre, que gestiona el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE).

L’homenatge d’ahir, amb un centenar de familiars presents que hi van voler participar, es va complementar amb la interpretació de «L’enterro» de la Muixeranga d’Algemesí, a càrrec del graller Albert Curto i el tabaler Enric Ferrer, de Grallers i Tabalers de Jesús.

 

Comentarios
Multimedia Diari