El Govern anuncia 18 combois nous al Camp i l'Ebre i l´ampliació d'horaris

El compromís verbal del conseller Santi Vila s'ha de visualitzar a partir de la tardor. Quant a tarifes, no s'anuncien millores

19 mayo 2017 22:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, ha anunciat l’arribada de 18 nous combois al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, a partir de setembre/octubre en un ritme d’un cada mes fins a completar el compromís.

El combois substituiran unitats en funcionament amb l’objectiu de millorar la comoditat del servei, una de les principals reivindicacions de la Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre.

Aquest, de fet, ha estat el principal compromís de Vila en la primera reunió celebrada amb la plataforma, abans-d’ahir. Els combois renovats són del model 447 –semblants als antics Catalunya Express– amb seients encoixinats i reclinables i una velocitat màxima de 160 quilòmetres per hora.

Està per veure, encara, quina serà la distribució territorial dels nous combois però Trens Dignes espera que les primeres unitats es destinin a l’Ebre, on són més necessàries per a la durada dels trajectes fins a l’àrea metropolitana de Barcelona.

En la reunió, d’una hora de durada, Vila assolí també el compromís d’ampliar els horaris en dues franges sense servei, tant a la línia R16 com a la R15.

En la primera, el corredor de la costa, Trens Dignes reclama un nou servei, amb sortida a les 20.30 hores d’Ulldecona i les 21.00 hores de Tortosa, en direcció al Camp de Tarragona i Barcelona. «L’objectiu és donar servei a les persones que vénen a treballar a les Terres de l’Ebre i viuen fora, als estudiants –per exemple, els de la UNED– o clients que vénen a fer les seves compres», explica la portaveu de la plataforma, Montse Castellà.

En el cas de la línia R16, el corredor de l’interior per la Ribera d’Ebre i el Priorat, es vol resoldre la inexistència de servei entre les vuit del matí i les dotze del migdia.

Trens Dignes proposa allargar un tren de mitja distància que finalitza el recorregut a Reus per què ho faci a Flix i, així, l’endemà pugui oferir servei a les dues comarques a mig matí. Una segona opció implica cobrir el buit amb un servei d’autobús. Vila ha adquirit el compromís verbal d’habilitar els dos nous serveis a partir de la tardor.

La demanda de les tarifes

En canvi, en relació amb la demanda de millors tarifes no s’ha anunciat cap millora, més enllà de la voluntat de seguir-ne parlant.

Cal recordar que el preu d’anada i tornada de l’Ebre a Barcelona se situa al voltant dels 30 euros, excessiu per a moltes butxaques. Per a resoldre-ho Trens Dignes insisteix en la integració tarifària a les Rodalies del Camp o en l’establiment d’un factor corrector per als usuaris ebrencs.

Per últim, la plataforma proposa com a mesura de millora global, la fusió de les dues unitats de negoci de Rodalies a Catalunya, la sud i la nord. «Així es podrien repartir arreu del territori, per exemple, la flota actual de combois tot pal·liant l’actual greuge que patim a l’Ebre».

Comentarios
Multimedia Diari