Más de Ebre

L'Estat aprova mesures urgents pel foc de la Ribera

Els subdelegats a Lleida i Tarragona han informat personalment els alcaldes dels municipis afectats de l’acord del Consell de Ministres

Diari de Tarragona

Whatsapp
Fotografia de terrenys arrassats pel foc del passat juny al terme de Flix. FOTO: JOAN REVILLAS

Fotografia de terrenys arrassats pel foc del passat juny al terme de Flix. FOTO: JOAN REVILLAS

El Consell de Ministres ha acordat declarar com a «zona afectada greument per una emergència de protecció civil» les províncies i comunitats autònomes que han patit temporals, inundacions, incendis forestals i altres catàstrofes naturals des del passat 1 de abril, i ha inclòs els municipis afectats per l’incendi forestal de la Ribera d’Ebre. Els subdelegats del Govern a Lleida i Tarragona, José Crespín, i Joan Sabaté, van informar ahir personalment els alcaldes i l’alcaldessa de la mesura aprovada pel Govern. Els municipis afectats són: Maials, Llardecans, Bovera i La Granadella, a Lleida; i Flix, Palma d’Ebre, Torre de l’Espanyol i Vinebre, a Tarragona.

La declaració a través d’un Reial Decret-llei permet articular l’adopció d’un conjunt de mesures urgents per part de 9 ministeris per pal·liar els danys personals i materials causats per estos sinistres. De forma provisional, l’import de les ajudes s’estima en 557.700.000 d’euros. A aquesta quantitat caldria sumar 130.200.000 en actuacions de l’Administració General de l’Estat i 58,4 milions d’euros en exempcions i bonificacions en matèria d’ocupació i Seguretat Social.

L’impacte pressupostari total rondaria, per tant, els 746 milions d’euros. El Ministeri de l’Interior gestionarà les ajudes dirigides a pal·liar els danys personals o materials soferts per les famílies en el seu habitatge habitual o en els seus béns de primera necessitat i per les comunitats de propietaris en els elements comuns, així com els causats en establiments mercantils, industrials o de serveis. També sufragarà despeses d’emergències realitzats per les corporacions locals i compensarà les persones que hagin dut a terme prestacions personals.

Temas

Comentarios

Lea También