L'Estat aprova mesures urgents pel foc de la Ribera

Els subdelegats a Lleida i Tarragona han informat personalment els alcaldes dels municipis afectats de l’acord del Consell de Ministres

20 septiembre 2019 17:40 | Actualizado a 23 septiembre 2019 15:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell de Ministres ha acordat declarar com a «zona afectada greument per una emergència de protecció civil» les províncies i comunitats autònomes que han patit temporals, inundacions, incendis forestals i altres catàstrofes naturals des del passat 1 de abril, i ha inclòs els municipis afectats per l’incendi forestal de la Ribera d’Ebre. Els subdelegats del Govern a Lleida i Tarragona, José Crespín, i Joan Sabaté, van informar ahir personalment els alcaldes i l’alcaldessa de la mesura aprovada pel Govern. Els municipis afectats són: Maials, Llardecans, Bovera i La Granadella, a Lleida; i Flix, Palma d’Ebre, Torre de l’Espanyol i Vinebre, a Tarragona.

La declaració a través d’un Reial Decret-llei permet articular l’adopció d’un conjunt de mesures urgents per part de 9 ministeris per pal·liar els danys personals i materials causats per estos sinistres. De forma provisional, l’import de les ajudes s’estima en 557.700.000 d’euros. A aquesta quantitat caldria sumar 130.200.000 en actuacions de l’Administració General de l’Estat i 58,4 milions d’euros en exempcions i bonificacions en matèria d’ocupació i Seguretat Social.

L’impacte pressupostari total rondaria, per tant, els 746 milions d’euros. El Ministeri de l’Interior gestionarà les ajudes dirigides a pal·liar els danys personals o materials soferts per les famílies en el seu habitatge habitual o en els seus béns de primera necessitat i per les comunitats de propietaris en els elements comuns, així com els causats en establiments mercantils, industrials o de serveis. També sufragarà despeses d’emergències realitzats per les corporacions locals i compensarà les persones que hagin dut a terme prestacions personals.

Comentarios
Multimedia Diari