El Govern assumeix la gestió per mantenir els bous de l’Illa de Vinallop

Una empresa externa es farà càrrec de la seua cura

18 julio 2017 16:51 | Actualizado a 19 julio 2017 10:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha confirmat, després d’una reunió per decidir el futur dels animals, que no se sacrificaran els bous de l’Illa de Vinallop. 

«Es farà una gestió des de dins de l’illa per mantenir els animals en les millors condicions possibles», ha avançat.

El delegat ha detallat que, en primer lloc, s’alimentarà els animals portant-los menjar; en segon lloc, es gestionarà l’illa tot dividint-la en zones específiques per tal que els bous pasturen per llocs concrets i no es puguen quedar mai sense pastura com va succeir, i, en tercer lloc s’estudiarà una esterilització selectiva d’un grup d’animals i un sanejament general, encara per concretar. «Es vol cuidar els animals dins de l’illa i que a aquests animals no els falte menjar, per tant se’ls hi facilitarà aliments».

El Departament de Territori i Sostenibilitat atendrà el més aviat possible aquests animals i  treurà a una concurs la gestió d’aquestes tasques perquè una empresa externa especialitzada se’n puga fer càrrec. 
Gestionant els bous des de dins de l’illa i no traslladant-los a un altre lloc, s’eviten molts riscos i s’assegura que els animals no puguen ser mai destinats a festes amb bous o que passen a formar part de la cadena alimentària o d’explotacions ramaderes.

«No els volem ni sacrificar ni traslladar, perquè són salvatges i podríen fer mal a altres animals, de forma que hem decidit que hem de gestionar els bous des de dins de la mateixa illa», ha explicat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre.

Després de la sequera del passat estiu, la qual cosa els va deixar famèlics i es va aixecar l’alarma, grups d’aficionats taurins i entitats protectores dels animals es desplacen cada setmana a l’illa, per separat, per alimentar els animals

Comentarios
Multimedia Diari