El Govern destinarà 1,5 milions a la reactivació econòmica

Els consells comarcals rebran 800.000 euros, 500.000 dels quals 
es destinaran a generar una quarantena de llocs de treball

03 agosto 2020 08:30 | Actualizado a 03 agosto 2020 10:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Govern de la Generalitat destinarà més d’1,5 milions d’euros a la reactivació econòmica de les Terres de l’Ebre. Ho farà en el marc del Pla per a la reactivació econòmica i la protecció social per donar una resposta efectiva i transversal a la crisi social i econòmica derivada de la covid-19 i aprofitant la reactivació del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre.

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hacienda, Pere Aragonès, va explicar que 812.800 euros es vehicularan a través dels consells comarcals, mentre que des del Departament de Treball s’atorgaran 500.000 euros a contractar 38 persones que estiguin a l’atur.

Aragonès va destacar que «la col·laboració i l’acció conjunta» entre les administracions i els agents econòmics i socials del territori han estat «la clau per començar a donar forma al Pla de reactivació econòmica de les Terres de l’Ebre».

A banda d’aquests imports, Treball, Afers Socials i Famílies ja ha atorgat 167.816,94 euros a professionals autònoms de les Terres de l’Ebre a través de l’ajut que va posar en marxa el Departament durant la primavera, així com 40.000 euros de l’IDECE. En la mateixa línia, també estan previstes mesures com l’augment del suport a les persones autònomes, ajuts a microempreses i projectes de transformació digital dirigides al comerç local.

Contractar nou personal

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani també va anunciar que el Departament atorgarà 103.200 euros a cadascun dels consells comarcals ebrencs per contractar nou personal, fer que la plantilla es dediqui exclusivament a impulsar plans de reactivació socioeconòmica o a contractar un servei extern per a aquest mateix objectiu. L’ajuda extraordinària ascendeix enguany a 412.800 euros amb l’objectiu de compensar els efectes de la pandèmia.

Comentarios
Multimedia Diari