El Govern exigeix a Ercros conservar el màxim de llocs de treball a Flix

El secretari de Treball, Josep Ginesta, es reuneix amb l'Ajuntament i el comitè d'empresa i reclama a l´empresa 'responsabilitat social' davant l'acomiadament d'un total de125 treballadors

19 mayo 2017 19:23 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Departament de Treball exigeix a Ercros un pla social que garanteixi la conservació a Flix o al seu entorn del màxim nombre de llocs de treball afectats pel tancament de la línia de clor de la planta flixanca. Així ho va anunciar ahir el secretari general del Departament, Josep Ginesta, en una reunió mantinguda a Flix amb l’ajuntament i el comitè d’empresa.

Després de la confirmació, dimarts, per part d’Ecros de l’acomiadament dels 75 treballadors de la planta de clor, Ginesta apel·la a la «responsabilitat social» de l’empresa. «Durant molts anys Ercros ha estat utilitzant els recursos naturals de Flix, les persones han donat el seu treball, les seves vides a l’empresa».

Ara, doncs, Treball «posarà l’accent» en reclamar la conservació del màxim nombre de llocs de treball o que una nova empresa en recuperi part dels actuals. «Aquesta serà la nostra feina en els pròxims mesos», incidí.

El tancament de la històrica planta de clor es produirà al novembre de 2017, just abans que el mes següent entri en vigor la normativa europea que obliga a deixar de produir clor mitjançant la tecnologia de mercuri. L’alcalde de Flix, Marc Mur, recorda que el tancament no afectarà només als 75 treballadors de l’empresa sinó a mig centenar més d’empreses subcontractades. «En total, uns 125 treballadors».

En el transcurs de la reunió, el comitè de treballadors va admetre no disposar de dades sobre el pla social que ha de presentar Ercros, on es podrien incloure recol·locacions a altres centres o prejubilacions. De fet, han demanat una reunió amb la direcció de l’empresa per conèixer detalls del pla.

A la decebedora i anunciada notícia del tancament del clor, s’hi contraposa l’anunci d’Ercros de mantenir més enllà de 2017 la planta de fosfat bicàlcic, amb una plantilla d’uns 40 treballadors de l’empresa i uns 30 de subcontractats.

Ara bé, el tancament anunciat de la planta de Covestro deixaria la de Flix sense el subministrament d’àcid clorhídric residual que li facilita la planta de Tarragona, unes 80.000 tones anuals.

Mur apunta que Ercros treballa per resoldre el problema de subministrament i que l’empresa ha expressat la voluntat de fer «els possibles i els impossibles» per mantenir la línia de producció.

Finalment, i en relació a la recerca de noves inversions, Ginesta va admetre «la dificultat de trobar un nou inversor per la planta» i va apostar per «buscar noves i petites inversions que conservin el nombre més gran de llocs de treball».

Mur ha recordat que la visita de Ginesta s’havia concertat al marge de l’anunci d’aquesta setmana d’Ercros amb la voluntat que Treball «es faci càrrec» de la «complexitat» de la situació i aconseguir la seva implicació.

Comentarios
Multimedia Diari