El Govern insta Foment a poder agafar l'Euromed de l'Aldea al País Valencià

Els usuaris ebrencs només poden utilitzar el tren Euromed a l'Aldea en direcció nord

19 mayo 2017 16:28 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha reclamat al govern espanyol que s’habiliti el servei per permetre als usuaris ebrencs viatjar amb Euromed fins al País Valencià, un cop aquests trens d’alta velocitat paren a l’estació central de l’Aldea.

Des de l’estació només es pot viatjar amb el tren Euromed en direcció nord, cap a Tarragona i Barcelona, però no en direcció al País Valencià tot i que els trens s’aturen a l’estació ebrenca i continuen el seu recorregut cap a Castelló, València i Alacant.

L’aposta del Govern ha estat bonificar amb més de 2 milions d’euros de recursos propis els bitllets de vuit serveis diaris d’Euromed perquè la gent de l’Ebre pugui viatjar amb trens d’alta velocitat i altes prestacions.

Pallarès ha destacat que el Govern ja ha complert amb el «compromís» de posar «definitivament en marxa» el servei Euromed a l’Ebre des que, aquest diumenge, es podien comprar bitllets bonificats per anar també, amb trens d’alta velocitat però a preu de Regional, fins a Tarragona, un servei que funciona entre l’Aldea i Barcelona des del 12 de novembre del passat 2016. El temps de trajecte entre l’Aldea i Tarragona de 45 minuts

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha reclamat al govern de l’Estat que s’accelerin les obres de la doble via entre Vandellòs i Tarragona perquè «la línia ferroviària de l’Ebre a Barcelona tingui les condicions adients per a un bon servei» i que «tots els esforços» fets en els darrers mesos per millorar la qualitat i reduir els temps dels trajectes als usuaris ebrencs no acabin sent «inútils».

«Demanem poder usar aquests trens cap al sud ja que s’aturen, lògicament a preu d’Euromed. Esperem que el govern central escolti aquesta reclamació perquè la gent de l’Ebre pugui utilitzar el servei cap al País Valencià», ha defensat Pallarès.

L’aturada de l’Euromed a l’Aldea era una més de les reivindicacions històriques del territori i, tot i que ha arribat camuflada del mesura provisional, la plataforma Trens Dignes insisteix que s’haurà de mantenir el servei, a preus d’Euromed, quan la situació de la línia millori.

Comentarios
Multimedia Diari