El Govern vol impulsar l’ecoturisme per tal de desestacionalitzar el sector

Un total de 200 professionals participaran en el proper Fòrum d’Ecoturisme Natura i Sostenibilitat, que tindrà lloc els propers 23 i 24 d’octubre a Deltebre, al cor del Delta

19 septiembre 2019 08:20 | Actualizado a 25 septiembre 2019 09:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un total de 200 professionals participaran en el proper Fòrum d’Ecoturisme Natura i Sostenibilitat, que tindrà lloc els propers 23 i 24 d’octubre a Deltebre. Així, Deltebre i les Terres de l’Ebre es convertiran en el punt de trobada del món de l’ecoturisme de la mà d’aquesta cita estratègica biennal organitzada per la Generalitat de Catalunya, impulsada per la Taula d’Ecoturisme de Catalunya i que compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Deltebre i l’Associació d’Empreses i Activitats Turístiques del Delta de l’Ebre.

Un dels objectius principals del Pla estratègic de Turisme de Catalunya 2018-2022 és el d’afavorir pràctiques sostenibles, que apostin per la qualitat, que preservin l’entorn i que contribueixin a desestacionalitzar i descentralitzar els fluxes turístics. En línia amb aquestes prioritats, la segona edició del Fòrum ENS se celebra sota el lema «Ecoturisme tot l’any». La trobada comptarà amb un programa molt complet que inclourà ponències, taules de debat, sessions de treball participatives, una àgora de projectes i moltes altres activitats, tot plegat amb l’objectiu de trobar propostes de com fer vius els territoris i les empreses d’ecoturisme durant tot l’any i com millorar la desestacionalització ecoturística posant en valor la natura i creant productes diferenciats per temporada.

Una de les activitats més esperades d’aquesta nova edició és la ja confirmada masterclass amb Hector Ceballos-Lascuráin. Considerat pare del terme «ecoturisme» i tot un referent mundial en aquesta temàtica, Ceballos-Lascuráin va elaborar fa 25 anys un Pla Mestre d’Ecoturisme al Delta de l’Ebre, sent el primer d’aquestes característiques a Catalunya i a l’estat espanyol. D’altra banda, també es comptarà amb la participació de Francesc Mauri, meteoròleg i presentador de televisió, com a moderador d’una de les taules de debat.

Ahir es va presentar el Fòrum al Centre Fluvial del Delta amb el director general de Turisme, Octavi Bono, i el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i alcalde de Deltebre, Lluís Soler.

Comentarios
Multimedia Diari