El Grup Balfegó inicia la pesca de la tonyina roja amb bones perspectives

Disposen d´una quota de 1.400 tones, a pescar fins a 24 de juny. El grup ebrenc espera finalitzar la campanya ben aviat

19 mayo 2017 22:44 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

REDACCIÓ

La flora d’encerclament del Grup Balfegó, amb base a l’Ametlla de Mar, va marxar ahir en direcció al calador balear per començar la campanya de pesca anual de la tonyina vermella, en què la quota assignada de pesca és de 1.400 tones, la mateixa que la temporada passada. La flota està formada pels dos vaixells del Grup Balfegó (La Frau Dos, Tío Gel Segon), dos bucs catalans més (Leonardo Brull Segon i Gepus) i cinc de francesos.

La pesca per encerclament està permesa fins al 24 de juny, però el sector espera acabar-la aviat i utilitzar les seves quotes en pocs dies, donada les quantitats de peixos «d’escàndol» que han passat per l’Estret i que s’esperen al Mediterrani, segons ha explicat el director general del Grup Balfegó, Juan Serrano.

L’any passat es va aconseguir capturar la quota en escassament 24 hores, a causa de l’abundància d’exemplars.

El grup tonyinaire de l’Ametlla de Mar espera tornar a aconseguir un rècord similar aquest any, basant-se en la progressió observada en el nombre de túnids i en les notícies que arriben d’altres flotes, com l’almadrava gaditana, que ja estan pescant.

Feina a 200 persones

La flota comandada per Balfegó donarà feina directa, durant la campanya, a més de 200 persones, al costat de les quals treballaran, a més, 21 observadors oficials (nou d’ICCAT i 12 més de les autoritats espanyoles). A més, continuarà sent, s’assegura, l’única flota que pesca tonyina vermella que utilitza modernes càmeres estereoscòpiques per establir el pes exacte dels exemplars durant el procés de transferència des dels vaixells als remolcadors.

Es tracta d’un mecanisme de control voluntari addicional, ja que aquests mesuraments serveixen per complementar les que realitzen els inspectors de la UE amb les seves pròpies càmeres quan la tonyina arriba a les nostres granges d’aqüicultura.

Espanya és el país europeu que més tonyina roja extreu, amb una quota de 2.956,9 tones, un 20% més que el 2014, que es distribueix en 396 unitats de vaixells i almadraves, de modalitats com l’encerclament (més industrial) o altres de les Canàries, Almeria o el País Basc.

Un total de sis vaixells componen la flota nacional d’encerclament de la tonyina vermella, que treballa en gran part al costat de les aigües de les Balears: quatre operen amb l’empresa Balfegó i dos amb la firma Ricardo Fuentes, que també disposa de granges d’engreix.

Comentarios
Multimedia Diari