El Grup Balfegó pesca en sis dies la seva quota de 1.650 tones de tonyina roja

La flota de Grup Balfegó, amb base a l'Ametlla de Mar, ha completat la quota de pesca assignada per 2017 (1.650 t) en només sis dies. Els vaixells ja han certificat les seves captures a les autoritats espanyoles i europees i han tornat als seus ports de procedència.

05 junio 2017 10:13 | Actualizado a 24 noviembre 2017 19:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La flota de Grup Balfegó, amb base a l’Ametlla de Mar, ha completat la quota de pesca assignada per 2017, un total de 1.650 tones, en només sis dies. Els vaixells ja han certificat les seves captures a les autoritats espanyoles i europees i han tornat als seus ports de procedència.

La flota, integrada per dos vaixells de Grup Balfegó, dos de l’Ametlla de Mar i cinc francesos, va capturar 1.100 tones, dos terços de la quota disponible, en 24 hores, i després d’interrompre la seva activitat durant tres dies, a causa del mal temps, va acabar les seves captures el passat dia 3 de juny. 

Aquest curt període de pesca torna a certificar, assegura l’empresa, l’abundància d’estoc de tonyina roja (Thunnus Thynnus), ja que el termini per pescar abastava del 26 de maig al 24 de juny.

Volen un nou pla de gestió

Per Balfegó, que en els últims cinc anys va capturar la seva quota en menys de sis dies, la recuperació de l’espècie és «un fet inqüestionable» i espera que les autoritats i l’ICCAT, organisme que regula aquesta pesqueria, siguin conseqüents amb aquesta situació i elaborin un nou pla de gestió per a la tonyina vermella.

Segons l’empresa, el pla hauria d’incloure una pujada gradual de la quota, fins a prop de 40.000 tones, xifra que es pescaven abans del pla de recuperació establert per ICCAT el 2006. Això, defensen, permetria noves oportunitats de negoci i un marc estable per a les flotes històriques.

D’altra banda, Balfegó creu que la recuperació de la tonyina roja comporta mantenir i millorar mesures de gestió, com ara talles mínimes, inspectors en vaixells, granges i ports, així com la introducció de nous mecanismes telemàtics per a les comunicacions de qualsevol moviment de les captures i mercaderies. Creueu que també s’hauria de reestudiar els períodes autoritzats de pesca a la flota i advoca per millorar els controls a la cadena comercial per evitar el frau i la venda de tonyina roja  il·legal. 

Considera, a més, que les possibles modificacions dels criteris de repartiment de quota no haurien de significar un augment excessiu del nombre de vaixells amb drets de pesca

Comentarios
Multimedia Diari