El Mario Bros de les Terres de l'Ebre

Naix el joc 'Belly Run". Paco lo Panxut és un personatge que travessa 36 municipis ebrencs recollint els seus productes típics

12 octubre 2018 09:50 | Actualizado a 12 octubre 2018 09:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Paco lo Panxut és un Mario Bros ebrenc que, amb granots i botes d’aigua, recorre les Terres de l’Ebre esquivant tots els obstacles i la temuda mosca negra. A la pantalla hi apareixen els edificis i el paisatge més emblemàtic de cada municipi ebrenc que ha participat en el joc i es recullen els productes gastronòmics típics de cada poble. Per evitar la temuda mosca negra, Paco lo Panxut necessita pots de Mosca Honey i si no la pot combatre, acaben baixant dos angelets amb aiguardent de Prat de Comte que el farà ressuscitar. Així és Belly Run (panxa que corre, literalment), el divertit joc per a mòbil ambientat en les Terres de l’Ebre.

El joc, que és el clàssic de plataformes, té dos modalitats, el mode infinit i el mode història (s’arrenca al poble de Masdenverge i es va pujant de nivell). Es tracta d’una APP gratuïta per a mòbil i tablets iOS i Android impulsada per l’empresa ebrenca EAAPP Entertainment S.L, dels emprenedors Josep Piñol i Josep Adell. 

Els creadors d’aquest videojoc són els mateixos que fa dos anys van publicar amb molt d’èxit Lo llibre i Lo llibre 2 amb paraules, frases i expressions del parlar de les Terres de l’Ebre en clau d’humor. «Després dels recopilatoris dels dos llibres, vam pensar en fer un pas més: fer el videojoc de les Terres de l’Ebre», expliquen Josep Piñol i Josep Adell.

Al joc hi ha col·laborat 36 ajuntaments ebrencs i la Diputació de Tarragona. «Havíem de comptar amb una bona xifra de municipis; si no, no tenia sentit fer un joc sobre les Terres de l’Ebre. La predisposició va ser molt bona», afirma Piñol.

L’app gratuïta personalitza les poblacions amb un disseny capa 2D –amb programació de Josep Rodríguez Amarità i disseny de Laia Rodríguez Amarità– i està pensada per a la promoció cultural i turística del territori. És el primer cop que un joc per a mòbil recrea costums, tradicions i patrimoni arquitectònic amb una usabilitat adaptada als nous temps. 

Així, el joc transcorre a Alcanar, Alfara de Carles, Amposta, Ascó, Benifallet, Camarles, Darmós, Deltebre, el Perelló, Freginals, Garcia, Godall, Jesús, l’Aldea, La Serra d’Almos, la Torre de l’Espanyol, Llaberia, Masdenverge, el Pinell de Brai, el Poblenou del Delta, Prat de Comte, Rasquera, Riba-roja d’Ebre, Roquetes, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, Santa Bàrbara, Tivenys, Tivissa, Tortosa, Vinebre i Xerta.
«Creiem que el perfil d’usuari no és el típic gamer, sinó que està pensat perquè tothom puga jugar, gent jove, però també gent d’edat avançada», detallen els creadors.

A més a més, cada població té la seva pròpia música en format 8bits adaptada pel músic David Mauri. La majoria dels temes són jotes populars tot i que artistes ebrencs han cedit algunes cançons per ser incorporades al joc. És el cas del cantant Joan Rovira que, amb la cançó ‘M’agrada’, posa la música al nivell del joc que transcorre a Camarles, el seu poble de naixement. Al mateix temps, mentre el jugador passa per l’Ametlla de Mar pot escoltar ‘La Farola’ de Miquel del Roig, i ‘Panxampla’ de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries és la banda sonora d’Alfara de Carles. A Sant Carles de la Ràpita, el grup Equus ha cedit el seu tema ‘Lo barri del Xicago’.

«L’èxit del joc serà sobretot si algú de fora de les Terres de l’Ebre se’l descarrega i a partir d’aquí té ganes de descobrir els municipis turísticament. Està pensat perquè això passe, que el joc no només es quede aquí entre nosaltres», expliquen els creadors. 
Aquests dies Paco lo Panxut ha esdevingut un personatge de carn i ossos que, amb el seu cotxe 4L, ha recorregut els municipis per on transcorre el videojoc, saludant les autoritats de cada poble. En 24 hores, el joc ja ha tingut 3.220 descàrregues en el sistema operatiu IOS i 2.600 en el cas d’Android, situant-se en tercera posició en el rànquing mundial de videojocs arcade de l’Apple Store.

Comentarios
Multimedia Diari