El Mercat Solidari d’Art de Tortosa arriba amb mig centenar d’artistes

Els diners recaptats aniran destinats a Creu Roja Tortosa i Atzavara-arrels. Es tracta d’una iniciativa del col·lectiu Lo Taller

18 diciembre 2018 11:25 | Actualizado a 21 diciembre 2018 10:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El col·lectiu d’artistes Lo Taller han creat per primer cop un Mercat Solidari d’Art a Tortosa. 
Artistes de Tortosa reunits per desenvolupar el seu treball en un espai conjunt van acabar creant el grup Lo Taller, format per sis persones locals dedicades a l’art. Un grup que sorgeix de l’interès per crear un espai artístic, un espai diferent dintre el panorama sociocultural de Tortosa. 

Ara, aquest grup fa un pas més enllà i organitza per a aquest Nadal el Mercat Solidari d’Art. «Es tracta de recuperar una tradició que es feia fa anys, amb exposicions de peces artístiques que es venien durant el Nadal, especialment per fer regals», apunta el representant del col·lectiu, Ismael Borràs. Un regal diferent i original que en aquesta ocasió servirà també per ajudar aquells que més ho necessiten. 

Més d’una cinquantena d’artistes del territori ebrenc, tant emergents com d’una marcada i llarga trajectòria, han participat aportant les seves peces al mercat, que es venen amb un caràcter benèfic. Un total aproximat de 500 peces amb preus des de 10 euros fins a 120 euros. Els beneficis de totes les vendes es repartiran entre dues entitats: Creu Roja de Tortosa i Atzavara-arrels. 

El mercat també inclourà una exposició amb peces a un preu que marcarà cada artista. En aquest cas el 20% de la venda també es destinarà a les ONG. 

El mercat estarà obert fins al dia 4 de gener. Obre tots els dies, amb excepció de Nadal i Sant Esteve, en horari de tarda, des de les 18.00 fins a les 21.00 h. El mercat està ubicat a Lo Taller, al barrí de Sant Llàtzer, al carrer Sort núm. 6. Tothom qui vulgui es pot apropar al seu local per veure les peces exposades i en venda.

Entre els artistes participants es troben Leonardo Escoda, Manel Margalef, Assumpta Arasa, Jaume Rocamora, Antònia Ripollès, Òscar Lanau o Adolf Comes, entre molts altres. 

«Ha estat tota una sorpresa la gran participació i interès dels artistes en aquest mercat, que és la primera activitat que organitzem des de Lo Taller», destaca Borràs. 

És la primera edició d’aquest mercat solidari i és també la primera activitat que organitzen des del col·lectiu, tot i que asseguren que, si surt bé, tenen previst continuar en aquesta línia. 

Subhasta
A banda de la venda general de productes artístics, hi ha un afegit al mercat. Federico Mauri ha fet una donació de tres dels seus gravats a Lo Taller, i aquests han decidit subhastar-los durant el mercat.
Tothom qui vulgui participar introduirà en una urna un paper amb el seu nom, número de telèfon i preu pel qual participa en la subhasta. Un cop finalitzat el mercat, el dia 4 de gener, obriran tots els paperets i aquell qui hagi apostat per un preu més alt guanyarà el gravat. Se subhastaran tots tres per separat i amb un preu de sortida de 120 euros. 

Per a l’ocasió, el col·lectiu també ha editat 50 exemplars d’un llibre de Zoraida Burgos amb il·lustracions d’Aura Colomé. «La idea era tenir un ventall el més ampli possible i no només com a autors, sinó també com a disciplines. Vam voler inorporar als escriptors i la manera d’incorporar-los va ser juntar-los en llibres on apareix la part gràfica, il·lustracions.

En aquest sentit, des del taller hem fet una edició curta, de 50 exemplars, d’un llibre de Zoraida Burgos. Uns contes il·lustrats per Aura Colomé», explica un altre dels representants del col·lectiu Lo Taller, Jep Colomé.

Comentarios
Multimedia Diari