El Mercat de Santa Llúcia omple Amposta de Nadal

Una seixantena d’expositors d’artesania, comerç i gastronomia s’estenien ahir, diumenge, al llarg del nucli antic de la ciutat

17 diciembre 2018 13:27 | Actualizado a 01 marzo 2019 12:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La ciutat d’Amposta s’acostava durant el dia d’ahir, diumenge, un poc més al Nadal. Un any més el Mercat de Santa Llúcia animava tots els ciutadans a sortir al carrer per dur a terme els preparatius d’aquestes dates tan festives.

La 21a edició d’aquesta fira tan popular omplia ahir els carrers d’Amposta amb una seixantena de parades d’artesania, alimentació i comerç, vinculades en tot moment a la temàtica del Nadal. Les parades s’estenien, com és habitual, pel carrer Major, la plaça de l’Ajuntament, el carrer Nou i el carrer de Corsini. 

Tots els expositors, com ja és tradicional, es dividien entre aquests carrers, agrupant-se entre ells segons la seva activitat, tot formant un mateix circuit.  

Per començar, al carrer Major es podia trobar tota la part de comerç ampostí. «És un dia en què els botiguers surten al carrer a interactuar amb la gent», apuntava la regidora de Comerç i Mercat Municipal d’Amposta, Susana Sancho. Es podia trobar, per tant, una petita representació del comerç ampostí on destacava l’article de regal. 

Continuant pel mercat s’arribava a la plaça de l’Ajuntament, on hi havia la part gastronòmica, amb productes de proximitat i típics del Nadal, com els torrons, la mel o les ametlles garapinyades. 

Després, en baixar pel carrer Nou, hi havia ubicats els tallers infantils per entretenir els més petits mentre els pares feien les seves compres. 
Ja per acabar, el circuit es tancava en arribar al carrer de Corsini, on es trobava la part de l’artesania, també vinculada als elements de Nadal.

Cortines de Santa Llúcia

Paral·lelament al Mercat, ahir se celebraven a Amposta diferents actes culturals com la inauguració de les cortines d’accés al carrer Major i Corsini, les cortines de Santa Llúcia. Aquestes estan confeccionades pels comerciants d’Amposta juntament amb algunes entitats com APASA, la Residència d’Avis i el Club Social de les Malalties Mentals. 

Les cortines s’inauguraven ahir però estaran presents als carrers fins que s’acabi l’època de Nadal, per tant, tothom qui vulgui encara pot anar a visitar-les. Les cortines de Santa Llúcia sempre transmeten un missatge concret i, en aquesta ocasió és ‘Tu tens la clau del Nadal’, i ho fan a través del dibuix d’uns panys. A aquesta iniciativa també se sumen els comerciants d’Amposta i es poden trobar els dibuixos d’aquests panys també als seus aparadors. 

A banda, ahir Amposta va aprofitar la diada per commemorar els 70 anys dels gegants de la ciutat. Per celebrar-ho, els gegants van ser rebatejats i els van acompanyar els gegants de la Ràpita, per apadrinar-los. Fins al moment coneguts popularment amb els noms de Ferran i Isabel, la parella ha passat a anomenar-se Ramon Berenguer IV i Peronella. El canvi de nom té la intenció de donar-los una relació més directa amb la ciutat. A banda, també han aprofitat l’aniversari per estrenar vestuari. 

Els gegants d’Amposta són una de les parelles més antigues de les Terres de l’Ebre. El juliol de 1948 l’Ajuntament els va comprar a una empresa de Barcelona.

Comentarios
Multimedia Diari