Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Ministeri d'Energia rep aquest dimecres els informes definitius sobre el cas Castor

Els estudis del MIT seran determinants per decidir el futur del magatzem de gas

Redacció

Whatsapp
Plataforma marina del projecte Castor. Foto: Joan Revillas

Plataforma marina del projecte Castor. Foto: Joan Revillas

L’Institut Tecnològic de Massachussets (MIT) presenta aquest dimecres, al Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital els resultats del seu informe sobre el magatzem soterrat de gas Castor, les conclusions del qual hauran de determinar el futur de la instal·lació.

El magatzem soterrat es troba des de l’any 2015 en estat d’hibernació i gestionat per Enagás, que va assumir aquesta funció després del pagament d’una indemnització multimilionària a la societat adjudicatària, Escal UGS.

L’activitat del magatzem està aturada des de l’any 2013 quan es van detectar desenes de terratrèmols durant la fase d’injecció del gas.

Els representants del MIT i de la Universitat de Harvard encarregats d’elaborar l’informe que els va sol·licitar el Govern lliuraran el text  al titular del ministeri, Álvaro Nadal.

Presentació de l’estudi

Dues hores més tard, el secretari d’Estat d’Energia, Daniel Navia, compareixerà amb els representants del MIT i d’Enagás per presentar públicament les conclusions de l’estudi. Aquest estudi s’esperava per a finals de 2016. El seu contingut determinarà una decisió sobre el futur de la polèmica instal·lació. Això és, si es desmantella definitivament o es pot reobrir. 

El mes de maig de 2014, l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME) va presentar els resultats del seu informe sobre el Castor, on considera que la sismicitat a la zona de les Terres del Sénia és, parcialment, d’origen natural tot i que resulta «raonable» considerar que va estar relacionada amb les operacions d’injecció artificial de gas dutes a terme per l'empresa Escal UGS, gestora del magartzem Castor, el setembre de 2013.

Aquest informe fou el tercer dels realitzats per l’institut nacional i va incorporar les dades més avançades fins aquell moment sobre la localització de la incidència sísmica.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También