El Montsià crearà una xarxa d’autocaravanes a tota la comarca

El Consell Comarcal, amb el suport de tots els municipis, demana una subvenció per engegar el projecte turístic

14 julio 2017 16:34 | Actualizado a 17 julio 2017 09:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La comarca del Montsià engegarà un projecte turístic per dinamitzar el turisme d’autocaravanes, consistent en la creació d’una xarxa d’autocaravanes comarcal. El consell comarcal, coordinat amb tots els ajuntaments, ha demanat una subvenció a la Generalitat de Catalunya, dintre de la convocatòria de plans de foment territorial de turisme,  per un import total del 364.133,35 euros.

La iniciativa, segons afirma el president del Consell Comarcal del Montsià, Francesc Miró, és pionera a tot Catalunya.  ‘Montsià, territori camper’ oferirà als autocaravanistes els serveis necessaris  per tal de fer una estada a la comarca i contribuirà a conèixer tota la varietat de recursos i serveis de que disposa cada un dels municipis.

«La idea és que una persona que arriba a Amposta després es puga traslladar a un altre municipi, i que sàpiga que tindrà tots els serveis. Es tracta de generar una oferta nova», detalla el president. El visitant podrà, d’aquesta forma, fer una única reserva i gaudir de diferents estades en municipis diferents. «Si ens concedeixen l’ajuda, després decidirem de forma conjunta amb tots els pobles quins serveis oferirem i com gestionar-los», concreta el president.

L’objectiu principal d’aquesta actuació és, així, que la comarca del Montsià esdevingue un espai capdavanter entre els autocaravanistes, donat també el seu gran potencial natural. «Volem ser un punt de referència», apunta Miró. Cal tenir en compte  que aquest és un turisme de tot l’any i per tant ha de contribuir a treure estacionalitat turística a la zona, augmentant així els ingressos anuals del sector
Precisament  el president comenta que aquest és un factor clau alhora d’haver decidit emprendre aquesta iniciativa. 

«La gent que fa autocaravana no surt de casa només al juliol o agost, els dos mesos de l’estiu. Surten molts caps de setmana o entre setmana durant la tardor o fins i tot durant l’hivern, perquè amb una caravana es poden organitzar amb més llibertat», concreta.

Comentarios
Multimedia Diari