El Motorland plena el 80% de les pernoctacions a la Terra Alta

El gran premi d’Aragó que enguany compleix deu anys, aconsegueix mobilitzar un turisme internacional i de qualitat

20 septiembre 2019 11:55 | Actualizado a 23 septiembre 2019 15:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El gran premi del motor aragonès, el Motorland arriba aquest cap de setmana. Milers d’aficionats d’arreu del món van iniciar ja el dijous el seu camí cap al circuit; amb caravanes, vehicles i principalment amb la seva motocicleta es desplacen fins a Alcanyís, ciutat que acull aquesta fita. 


Tant els hotels d’Alcanyís, com la seva rodalia queden completament saturats per l’esdeveniment, per això molts aficionats obtén per quedar-se a la Terra Alta ;una comarca catalana que queda prop del circuit, l’estada és més econòmica i a més, té un gran nivell pel que fa a larestauració i l’hostalatge.«Tinc francesos, italians i danesos que s’han desplaçat amb la seva moto» explicava Josep Montolla de l’Hotel Can Josep, situat a Bot. Aquest allotjament, gràcies al Motorland ha aconseguit tenir per a tot el cap de setmana el 100% de les ocupacions, com ens confirmava el propietari. A més són un tipus de reserves : «molt agraïdes, les fan amb molta antelació, al gener quan surten les dates ja et telefonen» deia Montolla. 


«Turimes amb diners»

Josep Montolla també afegia que «és un tipus de turisme molt lleial, si han estat bé, un any tornen l’altre, sobretot els francesos i alemanys». A banda, com explicava Montolla «són un tipus de turistes que valora molt el menjar i el beure bé» i és que «en comparació als seus països aquí tenim una gran qualitat a un preu molt raonable i això és un al·licient més». De l’Hotel Nou Moderno de Vilalba dels Arcs ens explicaven que «són gent d’uns 50 cap avant amb un poder adquisitiu elevat que aprecien el bon servei». Mara Rosa Vallespir comentava que: «marxen molt d’hora, cap a les 7 del matí per arribar amb temps». «Per aquest motiu nosaltres ens adaptem a les seves necessitats i servim l’esmorzar més d’hora». 


Els motoristes passen tot el dia fora al circuit i quan arriben, després de l’entrepà del dinar valoren un bon cobert, d’aquí que els hotelers i restauradors destaquessin el sopar com un dels àpats on els motoristes es deixen més calers. 
«Després de tot el dia fora, menjat bé i beuen encara millor» afegia Pepita de l’Hotel Miralles.

 

«Ocupades del el 80 al 100% de pernoctacions»

Segons les fonts del Diari, la majoria dels hotels de la Terra Alta han aconseguit obtenir d’entre un 80 a un 100% de pernoctacions gràcies al gran premi. Aquest any el Motorland compleix 10 anys i aquesta fita del món del motor ja s’ha més que consolidat. La Terra Alta s’ha posicionat com un gran referent pel que fa a l’hostalatge, però també punt de la nostra província com són Salou i Port Aventura. Com explicava Josep Montolla de l’Hotel Can Josep: «pensa que són gent acostumada a fer llargues distàncies, i després 200 quilòmetres els ho sembla no res, d’aquí que nosaltres ens puguem beneficiar».

 

Tot que i que el turisme principalment és internacional (fins i tot de lloc com el Canadà i d’Austràlia), s’ha augmentat el turisme català, ja que aquest any, ciutats com Tarragona i Barcelona tenen pont per la festivitat de Santa Tecla i la Mercè.

Comentarios
Multimedia Diari