El Museu de les Terres de l’Ebre, accessible virtualment

A través del projecte #museuobert, es poden consultar virtualment més d’11.000 objectes de les col·leccions de l’equipament

13 mayo 2020 08:00 | Actualizado a 13 mayo 2020 08:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Museu de les Terres de l’Ebre ja permet visitar de forma telemàtica una part important de les col·leccions de l’equipament dins de la plataforma #museuobert que impulsa l’empresa Nubilum, a través de l’eina de gestió de col·leccions Coeli.

El projecte #museuobert té com a objectiu fonamental ajudar a comunicar i difondre el patrimoni cultural dels museus i unir forces per difondre la cultura, en un context tan complex com és l’actual. El Museu de les Terres de l’Ebre ha estat un dels primers museus a incorporar-se a aquesta iniciativa on actualment participen una vintena d’institucions de tota Catalunya.

En aquests moments es poden consultar a la plataforma uns 40.000 objectes, dels quals més d’11.000 corresponen al fons del Museu de les Terres de l’Ebre, esdevenint d’aquesta forma l’equipament que té el nombre d’objectes més gran publicats i que ja es troben accessibles a disposició de la ciutadania.

Actualment el Museu de les Terres de l’Ebre té inventariats i documentats 36.561 objectes en les col·leccions d’arqueologia, etnologia i història natural.

El fons del Museu publicat a #museuobert correspon a una part d’aquestes col·leccions, essencialment de les arqueològiques i etnològiques del Museu, però es contempla que es pugui ampliar el nombre d’objectes accessibles dins de #museuobert i donar visibilitat també a una part de les col·leccions de ciències naturals que custodia el centre. «Cadascun dels museus ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l’objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l’exhaustivitat», expliquen des del portal Museuobert.cat, des d’on conviden, a la ciutadania, «a perdre’s per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena».

Comentarios
Multimedia Diari