El Museu de les Terres de l’Ebre, de reformes

Entre les actuacions previstes hi ha la instal·lació d’un ascensor per poder accedir a la futura nova exposició permanent del primer pis

14 diciembre 2021 19:40 | Actualizado a 15 diciembre 2021 14:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La seu del Museu de les Terres de l’Ebre, a Amposta, està de reformes. S’hi inverteixen un total de 222.000 euros en diverses actuacions, per eliminar barreres arquitectòniques, millorar l’accessibilitat a l’edifici i restaurar elements exteriors, amb una nova il·luminació de la façana. Unes actuacions impulsades pel Consorci del Museu i l’Ajuntament d’Amposta, amb la subvenció del 50 per cent del Departament de Cultura de la Generalitat. L’actuació és, a més, el pas previ per poder bastir i obrir al públic la tercera sala d’exposicions permanent, dedicada al delta de l’Ebre.

Fa una dècada, un cop finalitzades les darreres grans reformes estructurals de la seu, el Museu Comarcal del Montsià es va transformar en el Museu de les Terres de l’Ebre. Es van inaugurar les dues sales d’exposició permanent ‘L’arqueologia de les Terres de l’Ebre: de la prehistòria a l’Edat Mitjana’ i ‘L’Ebre, camí d’aigua’. Així, va quedar pendent d’execució el projecte original de la tercera sala: ‘El delta de l’Ebre: memòria d’un medi, espai d’uns hòmens’.Aquesta sala ha d’estar situada en el bloc d’exposicions de l’equipament i ocuparà la primera planta de l’edifici.

Les obres d’instal·lació d’un ascensor, ara en marxa, permetran fer-la accessible. Actualment, per pujar al primer pis només hi ha una escala. A banda de construir l’ascensor, també es millorarà l’accessibilitat al Museu des del parc.

Entre les actuacions previstes, hi ha també el condicionament d’un espai a la recepció per a l’exposició i venda de productes fets a l’Ebre, i millores a la façana exterior, amb el condicionament de les reixes i fanals, un repintat del conjunt i una instal·lació per il·luminar l’edifici.

El Departament de Cultura de la Generalitat ha atorgat a l’Ajuntament d’Amposta dues subvencions que sumen un total de 108.000 euros per fer aquestes millores. En concret, Cultura ha comunicat a l’ens municipal l’atorgament de 56.000 euros per a la instal·lació de l’ascensor, «eliminat així les barreres arquitectòniques que té l’edifici», tal i com explica l’alcalde d’Amposta i president del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs. La segona de les subvencions de Cultura és de 52.000 euros i s’inclou dins la línia d’ajuts a béns culturals d’interès local per a restauració d’elements.

La futura nova sala

Amb una superfície de 178 metres quadrats, la futura nova sala d’exposicions, en la que el Museu començarà a treballar l’any que ve, se centrarà en l’evolució natural i del poblament del delta de l’Ebre, i completarà d’aquesta manera el contingut expositiu del centre amb «un tema rellevant tant des del punt de vista del patrimoni cultural com natural de l’espai deltaic».

Alhora, el Museu vol posar en marxa un servei d’exposició i venta de productes propis i també de promoció de productes locals de les Terres de l’Ebre. Per la qual cosa es dotarà l’equipament del material i mobiliari necessari per poder-ho dur a terme mitjançant prestatgeries, taules i tauletes electròniques, entre d’altres equipaments.

Comentarios
Multimedia Diari