El Museu de les Terres de l’Ebre expandeix el seu assessorament

El Consorci té per objectiu racionalitzar el centenar de projectes museístics al territori

21 enero 2018 09:32 | Actualizado a 21 enero 2018 09:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre assessora municipis per racionalitzar el centenar de projectes museístics al territori. 
La intenció en el programa per a aquest any 2018 és aplicar un creixement en la dinàmica, en el sentit de donar servei a més equipaments del territori. El director i gerent, Àlex Farnós, explica que l’objectiu d’estendre i desenvolupar noves competències i serveis és el de contribuir a millorar la qualitat de les entitats museístiques i patrimonials de l’entorn i a enfortir l’ús i els serveis que presenten en la societat.

Farnós remarca que el MTTE des de fa anys produeix exposicions que circulen pel territori. Exposicions que un cop presentades, no desapareixen. Es podria posar l’exemple del projecte ‘Aquelles tardes... 120 anys de cine a les Terres de l’Ebre’, un treball molt destacat que es va estrenar el març del 2017 i que actualment es pot visitar a Móra d’Ebre. En aquesta línia, la institució ha adquirit una furgoneta de treball de manera que puguin desplegar de forma més eficient els projectes i serveis previstos al llarg d’aquest any. 
En la institució hi va haver un punt d’inflexió l’any 2011, quan va passar de ser el Museu Comarcal del Montsià, a convertir-se en el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, consolidant-se com a museu de referència territorial. 

 

En total són 40.047 persones les que han visitat els serveis del Museu

El Museu de les Terres de l’Ebre, amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, també dóna servei a altres equipaments de les Terres de l’Ebre i de la província de Tarragona, com a Servei d’Atenció als Museus (SAM). 
Els serveis s’ofereixen a través de diverses fórmules: amb la incorporació al consorci, a través de convenis o simplement mitjançant l’assessorament cultural puntual.

Programació 2018
En la planificació d’aquest any ja hi ha molts projectes, entre els quals destaquen les exposicions al Museu de les Terres de l’Ebre (la seu central), com per exemple La cuina a Catalunya. El paisatge a la taula, que lliga el valor de la gastronomia i el valor popular, amb el paisatge. O dos projectes futurs importants com el Museu inclusiu, totalment consolidat, amb la coordinació de diverses entitats sociosanitàries del territori, perseguint l’objectiu d’aplicar activitats d’integració i inclusió social. I l’Escola Amiga, que busca establir un ambient de col·laboració entre els centres d’ensenyament locals, els ajuntaments consorciats i el Museu. També cal esmentar les activitats tècniques, com per exemple la participació en el Google Arts Project, que permet accedir a través d’aquesta eina a les exposicions. 
En total són 40.047 persones les que han visitat els serveis del Museu al llarg del 2017, 19.432 de les quals corresponen a serveis i activitats a la seu central del Museu de les Terres de l’Ebre. 
També s’han signat aquest any passat 9 convenis, entre els quals en destaca el de col·laboració per a la xarxa territorial de museus del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari