Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Museu del Ferrocarril estrena un vagó per a visites de grups

L’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari també ha restaurat un vagó cisterna de l’any 1957, que podrà formar part del tren turístic ‘Lo Caspolino’ per transportar combustible

Maribel Millan

Whatsapp
Els escolars de Móra la Nova que van estrenar ahir el vagó de transport.   FOTO: Joan Revillas

Els escolars de Móra la Nova que van estrenar ahir el vagó de transport. FOTO: Joan Revillas

El projecte del Museu del Ferrocarril de Móra la Nova creix amb nous elements. Ahir es va presentar un transport que, emulant els antics vagons de carbó, servirà per fer recorreguts per als visitants dins dels 350 metres de vies que formen part de les instal·lacions del museu. El nou vagó s’anomena Tro, nom escollit a través d’un concurs amb escolars; i precisament van ser alumnes de l’Institut Escola 3 d’abril de Móra la Nova els que van estrenar-lo amb un primer passeig. 

El vagó és de nova construcció a partir del xassís d’una dresina motoritzada; no està cobert i compta amb bancs amb capacitat per a 25 persones, segons detalla Jordi Sesplugas, president de l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari Industrial de Móra la Nova (APPFI), entitat que gestiona el Museu. 

«La intenció és oferir recorreguts per dins les instal·lacions amb aquest vagó i una petita locomotora, i d’aquesta manera fer les visites més dinàmiques i atractives per a escoles i famílies», explica. 

La construcció d’aquest nou vagó s’ha dut a terme en els darrers quatre mesos a les cotxeres que formen part del Museu, on també es poden visitar antics equipaments ferroviaris recuperats com ara l’enclavament, el pont giratori o les locomotores i vagons ja restaurats per l’APPFI.

El vagó cisterna
Ahir també es van donar a conèixer els treballs de restauració que es van dur a terme a finals de l’any passat sobre el vagó cisterna PRfhv52045 de l’antiga Campsa. Aquesta cisterna fou cedida per  l’empresa CLH SA al Museu. Es va transportar des de Tarragona i s’ha restaurat amb el suport del Centre de Béns Mobles del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

La cisterna pertany a una sèrie que es va començar a construir l’any 1957 i que, en aquesta versió, té un volum de 22.500 litres per al transport de combustible, concretament fuel oil. 

‘Lo Caspolino’
La voluntat és que pugue formar part dels combois del tren turístic Lo Caspolino, que preveu posar-se en marxa aquest proper 2019. L’APPFI ja té reformats dos cotxes de viatgers, un furgó de mercaderies, i dues locomotores per fer-lo realitat. 

La feina seguirà fins a enllestir una tercera locomotora elèctrica i tres vagons de passatgers més. També es treballa per homologar el magatzem de manteniment, la nau cotxera, ja que és un requeriment «indispensable» que ha posat el Ministeri de Foment per poder posar a funcionar el tren turístic. 

Aquest nou tren turístic permetre fer un recorregut des de les poblacions de la Costa Daurada fins al Baix Aragó, passant per les comarques interiors del Baix Camp, el Priorat i la Ribera d’Ebre. Així, fins a dinou municipis participen en aquest ambiciós projecte, que pretén ser un revulsiu per al turisme d’interior.  «Ho serà, com ha passat en altres llocs amb crisi econòmica i social a Europa, on ha estat una eina per tirar endavant, un motor de desenvolupament per al territori», va defensar ahir Jaume Perarnau, director del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, en l’acte de presentació dels nous actius ferroviaris a Móra la Nova. 

Per la seva banda, l’alcalde del municipi riberenc, Francesc X. Moliné, va posar en valor la feina que dia a dia es fa des del Museu del Ferrocarril, mentre que el director dels serveis del Departament de Cultura a l’Ebre, Ferran Bladé, va posar aquesta iniciativa com a exemple de «lideratge de la societat civil en projectes que han de ser avalats des de les institucions». 

Comentarios

Lea También