El Nadal torna a Tivissa per la porta gran

El nucli antic recupera la fira després que l’any passat es va haver de suspendre per la pandèmia i ho fa amb novetats, com una demostració de cuina nadalenca a càrrec dels veïns

25 noviembre 2021 18:30 | Actualizado a 26 noviembre 2021 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tivissa es prepara per viure una nova edició de la Fira de Nadal, els dies 4 i 5 de desembre. Aquesta cita obligada a la comarca de la Ribera d’Ebre torna després que l’any passat no es va poder celebrar per la pandèmia, i ho farà amb les normes de seguretat sanitària vigents en aquell moment, dictaminades pel Procicat. Així, els carrers del nucli antic de la població tornaran a omplir-se d’activitat, espectacles i ambient nadalenc.

La novena Fira de Nadal de Tivissa arrencarà el dissabte 4 de desembre amb el pregó, enguany a càrrec del director dels serveis territorials del Departament d’Empresa i Treball a les Terres de l’Ebre i alcalde d’Amposta, Adam Tomás.

Els estrets carrers de la part antiga de la població suposaran un recorregut per parades d’articles nadalencs i gastronòmics, amb productes del territori, i d’entitats locals. Una activitat amenitzada a tota hora per música i espectacles de carrer. «A més, agraïm la col·laboració dels veïns que cedeixen les seves entrades per poder-hi dur a terme tot un seguit de tallers i activitats», afirma al Diari Meritxell Margalef, segona tinent d’alcalde i regidora de Serveis al Territori, Serveis Econòmics i Esports.

Enguany els més menuts podran tornar a gaudir del tronc de Nadal i de la visita d’un Emissari Reial. Una altra de les cites esperades és el ball de la jota de Tivissa. Entre les novetats d’enguany, hi haurà un showcooking o demostració de cuina a càrrec de veïns del municipi. «S’hi pot apuntar qui vulgui i l’objectiu és mostrar com s’elaboren dolços i plats típics d’aquesta època», explica Margalef. Entre les propostes que es podran veure en les entrades de cases particulars hi ha la representació de fragments dels Pastorets de Folch i Torres, a càrrec de la Fundació Esforç. També hi haurà diverses exposicions i tallers. Així, es podran veure diorames, bonsais, una mostra de figures de fusta de Roberto Launes, els quadres de Josep Maria Cedó o una mostra dels 50 anys de trajectòria com a ferrer-serraller i mestre artesà de la forja de Rafel Bordera. Pel que fa als tallers, se n’han programat de bunyols, decoració nadalenca, dibuix amb arena o pauma. Tot plegat, perquè veïns i visitants puguin gaudir d’una gran experiència prenadalenca tot recorrent els carrers de la població.

Comentarios
Multimedia Diari