Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ebre Seguretat

El PENTA fa el primer dels quatre simulacres parcials de l'any

Ha consistit en un exercici d’alerta del Centre de Coordinació Operativa

REDACCIÓ

Whatsapp
El PENTA fa el primer dels quatre simulacres parcials de l'any

El PENTA fa el primer dels quatre simulacres parcials de l'any

Ahir va tenir lloc un simulacre del Pla d’Emergència Nuclear Exterior de Tarragona (PENTA) que va consistir en un exercici d’alerta del Centre de Coordinació Operativa (CECOP) situat a la Subdelegació del Govern a Tarragona. Per aquest any 2020 s’han programat 4 exercicis parcials d’alerta del CECOP amb la finalitat de comprovar els procediments i estudiar millores a portar a terme si s’escauen.

La simulació va partir del supòsit que a la Central Nuclear d’Ascó I es produeix un accident que porta a l’activació del Pla d’Emergència Interior (PEI) de la central, el que provoca que la direcció del PENTA activi el pla. Els principals propòsits són comprovar el procediment d’activació del CECOP i el sistema d’avís al personal, l’entrenament del personal del Centre Nacional d’Emergències (CENEM) i del Gabinet de Comunicacions del Centre de Coordinació Operativa de la Delegació de Govern a Catalunya, així com preparar-se per a una possible activació del personal de l’òrgan executiu, Comitè Assessor i Gabinet d’Informació i Comunicació que participa en l’exercici, i verificar parcialment el funcionament dels diferents sistemes de comunicació del CECOP amb diversos organismes.

D’altra banda, l’Associació de Municipis en Àrees de Centrals Nuclears ha lamentat que el projecte de construcció del Magatzem Temporal Centralitzat a Villar de Cañas (Conca) no es dugui finalment a terme, i demana participació i diàleg per buscar la millor alternativa.

Comentarios

Lea También