Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El PSC demana protegir les làpides valuoses del cementiri de Tortosa

El grup municipal vol realçar les làpides d´interès artístic i les de personatges destacats

A.Caralt

Whatsapp
Làpida del cementiri de Tortosa, valuosa pel seu interès artístic, a parer del PSC. FOTO: PSC TORTOSA

Làpida del cementiri de Tortosa, valuosa pel seu interès artístic, a parer del PSC. FOTO: PSC TORTOSA

El grup municipal del PSC a Tortosa defensarà avui en sessió plenària una moció en què demana un inventari de les làpides del cementiri municipal d’especial interès per a la seva posterior catalogació i protecció ja sigui per les característiques artístiques de la làpida o per la rellevància històrica del personatge a qui pertanyen.

El text destaca la vàlua del cementiri de la capital del Baix Ebre per la seva forma i composició, i pels seus elements artístics com obres d’art del taller tortosí Cerveto i de Carles Riba o panteons capella d’estil noucentista com el de la família Cachot o els moderns panteons d’altres famílies de la ciutat.

Pel que fa a les làpides, n’hi ha d’estils classicistes i modernistes de principis del segle XX amb elements que destaquen especialment i que la moció, remarca, caldria preservar.

Altres corresponen a personatges destacats de la història de la ciutat com el periodista i escriptor Ramon Vergés Paulí (vegeu la imatge inferior) o Enric Bayerri o a famílies de renom com Wenetz.

La moció es posa ara sobre la taula, apunten els socialistes, perquè l’Ajuntament de Tortosa ha dut a terme en els darrers anys un procés de regularització administrativa de la concessió dels drets funeraris, alguns dels quals estan desapareguts o es desconeix res dels seus propietaris.

Per tant, i a més catalogar i protegir les làpides de major interès, el text del PSC demana que en cas que alguna làpida s’hagi de ser retirar es procedeixi a la seva recuperació i adequada conservació per tal de preservar els seus valors.

El cementiri de Tortosa es va construir l’any 1900, segons projecte de l’arquitecte municipal, Joan Abril.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También