El PSC demana protegir les làpides valuoses del cementiri de Tortosa

El grup municipal vol realçar les làpides d´interès artístic i les de personatges destacats

19 mayo 2017 17:29 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El grup municipal del PSC a Tortosa defensarà avui en sessió plenària una moció en què demana un inventari de les làpides del cementiri municipal d’especial interès per a la seva posterior catalogació i protecció ja sigui per les característiques artístiques de la làpida o per la rellevància històrica del personatge a qui pertanyen.

El text destaca la vàlua del cementiri de la capital del Baix Ebre per la seva forma i composició, i pels seus elements artístics com obres d’art del taller tortosí Cerveto i de Carles Riba o panteons capella d’estil noucentista com el de la família Cachot o els moderns panteons d’altres famílies de la ciutat.

Pel que fa a les làpides, n’hi ha d’estils classicistes i modernistes de principis del segle XX amb elements que destaquen especialment i que la moció, remarca, caldria preservar.

Altres corresponen a personatges destacats de la història de la ciutat com el periodista i escriptor Ramon Vergés Paulí (vegeu la imatge inferior) o Enric Bayerri o a famílies de renom com Wenetz.

La moció es posa ara sobre la taula, apunten els socialistes, perquè l’Ajuntament de Tortosa ha dut a terme en els darrers anys un procés de regularització administrativa de la concessió dels drets funeraris, alguns dels quals estan desapareguts o es desconeix res dels seus propietaris.

Per tant, i a més catalogar i protegir les làpides de major interès, el text del PSC demana que en cas que alguna làpida s’hagi de ser retirar es procedeixi a la seva recuperació i adequada conservació per tal de preservar els seus valors.

El cementiri de Tortosa es va construir l’any 1900, segons projecte de l’arquitecte municipal, Joan Abril.

Comentarios
Multimedia Diari