El PSC respon sobre les declaracions dels bous de l'alcalde d'Alfara de Carles

El grup concreta el sentit de les afirmacions de Josep Mas en referència a la relació entre mortalitat i participació ciutadana durant els actes taurins

19 mayo 2017 21:53 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El passat 2 de setembre, l’alcalde d’Alfara de Carles, Josep Mas, va efectuar unes declaracions sobre la relació entre la mortalitat en els actes taurins i l’increment de la participació ciutadana. Les declaracions s’han escampat per les xarxes socials: «És un bon símptoma que hi hagi més morts per activitats amb bous, senyal que hi ha molta participació».

Quatre dies més tard, l’entitat antitaurina AnimaNaturalis ha iniciat una recollida de firmes per demanar la dimissió de Josep Mas o la seua expulsió immediata del partit. En un comunicat, manifesten: «Que un alcalde tregui tanta importància als morts que hi ha hagut aquest any als bous a Espanya [...] demostra un denigrant menyspreu cap als animals, però sobretot cap a les vides humanes».

Davant d’això, el PSC ha emès un comunicat disculpant-se i afegint que «el PSC i el mateix Josep Mas en cap cas justifiquen o atribueixen cap conseqüència positiva a la mort d’una persona, ni en una festa de bous ni en cap altre escenari o circumstància [...] i davant dels equívocs sorgits arran del contingut d’un fragment de les declaracions del senyor Ma, volem deixar clar que el que Josep Mas volia dir és que l’augment del nombre de participants a les festes de bous ha pogut ser una de les causes de l’augment del nombre d’accidents registrats aquest estiu i no que cap mort sigui un bon símptoma».

Comentarios
Multimedia Diari