El Parador de Tortosa adequa un mirador turístic a la coberta del castell de la Suda

En marxa unes obres per renovar tota la part superior de la construcció medieval de la Suda, amb una inversió de 220.000 euros

30 noviembre 2019 11:40 | Actualizado a 03 diciembre 2019 12:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Paradores ha iniciat unes obres al Parador de Turisme de Tortosa per renovar la totalitat de la coberta del castell de la Suda i adequar-hi una terrassa-mirador turístic.

L’actuació compta amb un pressupost de 220.000 euros i les obres s’allargaran fins al proper mes de març, sota la direcció de l’arquitecte tortosí Xavier Rollán.

El Parador s’ubica l’antic castell de la Suda de Tortosa del segle X, situat al turó que domina la ciutat. La instal·lació requeria d’una posada a punt de tota la coberta, on no s’havia fet cap reforma global des de la seva adequació com a hotel fa més de quaranta anys.

Segons explica al Diari el director del Parador de Tortosa, Jesús Hernández, es construirà un accés al sostre i també s’adequarà una part com a terrassa-mirador, just a la part situada sobre del menjador de l’hotel. Unes obres que com és preceptius es duen a terme amb el vistiplau de Patrimoni de la Generalitat.

Precisament des del menjador ara ja es pot accedir a la torre, i després de les obres es podrà accedir també a la terrassa, no només per als clients del Parador sinó també per a les visites guiades i teatralitzades que es duen a terme de forma regular al castell.

«Es tracta de la primera actuació integral des de 1976 per posar al dia la coberta, tot i que s’hi havien dut a terme reparacions puntuals per arranjar goteres i petits desperfectes», segons detalla Hernández.

Comentarios
Multimedia Diari