El Parador de Tortosa compleix 40 anys amb més clients i la gran reforma descartada

L'establiment hoteler ha augmentat un 18 per cent les pernoctacions el 2015 fins als 12.800 clients, tot i que la remodelació integral del recinte ha quedat congelada de manera indefinida

19 mayo 2017 19:27 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Parador de Tortosa ha complert 40 anys amb una salut de ferro, esdevenint l’únic establiment d’aquesta tipologia de Cataluya que no tanca en tot l’any i amb un augment significatiu de clients el 2015, d’un 18 per cent en relació amb l’any anterior.

Unes xifres positives malgrat la congelació definitiva del milionari projecte de remodelació dissenyat durant el Govern Zapatero. Així ho han verificat al Diari l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el mateix director de l’establiment, Jesús Hernández.

En la seva condició de senador, primer, i diputat, després, Bel va requerir detalls de la inversió d’11 milions d’euros prevista fa anys a la Suda. L’empresa pública es trobava en fallida el 2011 i va decidir llavors congelar totes les grans inversions, entre elles la de Tortosa. No ha estat fins al 2015 quan la societat ha tancat l’exercici amb beneficis, després de sis anys de pèrdues milionàries. «Paradores no té capacitat per a fer grans inversions, i només es realitzaran actuacions d’inversió limitada», apunta Bel. L’última prevista en els pressupostos estatals és d’uns 300.000 euros destinada a la millora de l’accessibilitat a l’espai, un dels seus punts febles.

L’ambiciós projecte incloïa la rehabilitació i equipament amb les últimes tecnologies de les 72 habitacions, l’eliminació de les actuals balconades de fusta d’estil castellà, la remodelació de l’esplanada del recinte, la millora dels accessos i el trànsit per les zones comunes i la construcció d’un centre de convencions. Hernández admet que la reforma integral «s’ha descartat fa temps», una decisió, recorda, que competeix a la direcció de la societat.

En aquest sentit, Bel reclamarà a l’empresa pública, ara que ha entrat en números verds, la necessitat d’arranjar l’establiment, encara que amb una inversió inferior. «És clau remodelar les habitacions i millorar l’accessibilitat, amb un pressuposto d’entre 2 i 3 milions d’euros seria suficient», assenyala.

Malgrat això, els números del Parador de Tortosa són positius, destaca el director. El 2015 va allotjar 12.800 clients, un 18 per cent més que l’any anterior. El 58 per cent dels hostes són catalana i de la resta de l’Estat i el 42 per cent, de països estrangers.

La situació del Parador a la capital de les Terres de l’Ebre i al corredor mediterrani propicia una diversitat de clients. D’una banda, visitants de cap de setmana, atret pels actius de l’Ebre, sobretot el nucli històric de Tortosa i el parc natural del delta de l’Ebre. En segon lloc, el clients de pas, que fa una estada curta camí del seu destí final. «Tenim clients europeus que viatgen a Alacant o Màlaga i fan parada al Parador».

La xarxa de Paradors de Turisme ha fidelitzat, a més, amb els anys molts clients que repeteixen estada en aquests establiments.

Cuina ebrenca

Un factor afegit per atraure més clients és el restaurant, on la cuina amb productes de les Terres de l’Ebre és essencial. El restaurant és clau per atendre reunions d’empreses –també a l’alça–, grups turístics organitzats, casaments i comunions. «Entenem que el Parador de Tortosa és el buc insígnia de la ciutat en l’àmbit turístic i ho pot continuar sent», afirma el director.

Comentarios
Multimedia Diari