El Parc Natural del Delta de l'Ebre elabora el cens de les aus que passen l'hivern al Delta

Una trentena de persones, entre tècnics, voluntaris i Agents Rurals, fan el recompte sobre el terreny

19 mayo 2017 16:45 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Parc Natural del Delta de l’Ebre du a terme aquest mes de gener el cens d’aus aquàtiques hivernants. Una trentena de persones, entre tècnics del parc, Agents Rurals i voluntaris, recorren aquests dies els diferents espais naturals (llacunes, arrossars, badies,...) equipats amb binocles i comptadors manuals, per tal de fer un recompte dels milers d’aus que escullen aquesta zona humida per passar els mesos de fred.

Aquest cens s’integra dins del International Waterbird Census (IWC), el qual té com a objectiu quantificar anualment el nombre d’ocells aquàtics (anàtides, limícoles, ardeids i fotges, entre altres) que hivernen en més de 80 països d’Europa, Àsia i el nord d’Àfrica.

Les dades obtingudes permeten conèixer a escala global l’estat de conservació d’aquestes espècies i, a escala local, avaluar la capacitat d’acollida de les zones humides que hi ha al delta de l’Ebre.

Inicialment està previst que l’elaboració del cens acabi el dia 21 d’aquest mes, però els treballs es podrien allargar si la meteorologia impedeix algunes sortides en els pròxims dies.

A l’espera de les dades d’aquest any, cada hivern es comptabilitzen al Delta centenars de milers d’aus, amb els ànecs com a espècie més abundant. El cens ha permès constatar la tendència a l’alça en la presència d’aus aquàtiques, des de la creació del Parc Natural del Delta i l’aplicació de les mesures agroambientals als camps, que deixen una part dels arrossars inundats.

Comentarios
Multimedia Diari