El Parlament aprova crear una comissió d'estudi sobre la protecció del delta de l'Ebre

Tots els grups van aprovar la proposta, a excepció de Vox

17 junio 2021 09:30 | Actualizado a 17 junio 2021 11:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Parlament va aprovar ahir  crear una comissió d’estudi sobre la protecció del delta de l’Ebre. La proposta de resolució, presentada per ERC, ha obtingut el suport de tots els grups a excepció de Vox. L’objectiu de la comissió és estudiar i seguir les mesures de protecció del Delta impulsades per les administracions competents i les entitats territorials i ambientals davant les amenaces de regressió, la subsidència, la minva del cabal del riu Ebre i les conseqüències del canvi climàtic. 

La comissió, amb una durada vinculada a la de la legislatura, estarà integrada per un membre de cada grup, hi assistiran tècnics, especialistes i membres d’entitats i podrà redactar un informe final.

El diputat d’ERC Lluís Salvadó va remarcar que aquesta comissió és «necessària» perquè els espais interadministratius que hi havia fins ara no han estat «suficients, ni eficients, ni prou transversals». I va demanar que el debat «no sigui només una cosa dels ajuntaments i entitats del Delta», perquè la zona és «patrimoni de tot el país».

Per part del PSC-Units, el diputat Joaquim Paladella va demanar que aquesta comissió sigui «útil» i un marc de diàleg entre les institucions implicades. 

Per al diputat de JxCat Damià Calvet, el Delta «es mereix» aquesta comissió i va pronosticar que serà «útil». Així, va apostar per treballar «de baix a dalt» i amb documentació científica sobre la taula. 

Des de Vox, Isabel Lázaro va demanar actuar-hi amb urgència però va rebutjar crear aquest espai perquè és «un sobrecost polític» i és «tècnicament innecessari».

La diputada de la CUP Laia Estrada va retreure la «inacció» d’ERC i Junts al Govern i va advertir que és «incongruent» denunciar que l’Estat no vol aprovar els cabals i «aprovar operacions com el Xerta-Sénia». «L’Estat té una part de responsabilitat, però el Govern també, per la manca de concreció en el pla de gestió de sediments», afegí. 

El diputat d’En Comú Podem Jordi Jordan va reclamar treballar amb actitud «constructiva» i que la comissió de treball «es faci amb esperit de col·laboració, i sense partidismes», amb tots els agents del territori i administracions implicades.

Matías Alonso de Ciutadans veu necessària la comissió però n’és «escèptic» dels resultats que pugui donar. Per part del Partit Popular, la diputada Lorena Roldán va recordar que la Generalitat «també hi té competències».
 

Comentarios
Multimedia Diari