El Parlament cita Florentino Pérez a la comissió sobre el magatzem de gas

La comissió té previst començar les compareixences d'aquí a 15 dies.

29 octubre 2018 18:21 | Actualizado a 29 octubre 2018 18:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La comissió d'investigació sobre el projecte Castor ha aprovat aquest dilluns la compareixença de 96 persones, totes les propostes que els grups han presentat.

Entre les personalitats que la comissió ha cridat a comparèixer hi ha la del president d'ACS, Florentino Pérez i nou exministres com Álvaro Maria Nadal, Joan Clos, José Manuel Soria, José Montilla, Magdalena Álvarez, Josep Piqué, Rodrigo Rato i l'actual ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera.

També hi ha el director del projecte Castor, Carlos Barat, l'exconseller d'Indústria Josep Huguet, el Síndic de Gregues, Rafael Ribó, el conseller delegat de CaixaBank Gonzalo Gortázar i el del Santander José Antonio Álvarez. La comissió té previst començar les compareixences d'aquí a 15 dies.

La reunió de la comissió també ha aprovat citar com a testimoni a l'exalcalde d'Alcanar Alfons Montserrat, exsecretari general d'Energia, Indústria, Comerç i Turisme Ignasi Nieto, els exalcaldes de Vinarós Javier Balada i Jordi Romeu, el president del Banc Europeu d'Inversions, Werner Hoyer. També s'ha citat al periodista de l'ACN i autor del llibre 'Castor: La bombolla sísmica' Jordi Marsal, el periodista i membre del jurat popular sobre el projecte Castor David Fernández i el president de l'Institut Geològic i Miner d'Espanya, Marco Aparicio. 

D'altra banda, en qualitat d'experts s'ha aprovat demanar la compareixença del catedràtic d'enginyeria geològica de la Universitat Complutense de Madrid, Luís González de Vallejo, el president del Col·legi oficial de Geòlegs de Catalunya, Ramon Pérez, el president de la Patronal CECOT, Antoni Abad, l'eurodiputat Ernest Urtasun, el periodista Jordi Évole, el degà del Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, Oriol Artisench, i representants de l'Institut Geogràfic de l'Estat, el Banc Europeu d'Inversions, la Plataforma Ciutadana en defensa de les Terres del Sénia, l'Associació d'Afectats Plataforma Castor.

Comentarios
Multimedia Diari